Captura d'Històries de la Primària, la nova sèrie documental de TV3

TV3 entra als ambulatoris a 'Històries de la Primària', que ja té data d'estrena

Durant sis capítols, que s'emetran al prime time, les càmeres de TV3 entren a les consultes de molts CAPs de Catalunya.

TV3 estrena el proper dijous 18 de gener a prime time 'Històries de la Primària'. Al llarg de sis capítols, la sèrie documental entra a les consultes de molts CAPs de Catalunya: de Barcelona al Pallars i de Girona a les Terres de l'Ebre. Les càmeres captaran moments de molta confiança, de proximitat, de confessions, rialles i plors i de privadesa entre professionals sanitaris i pacients.

'Històries de la Primària' és un format documental i d'entreteniment que aposta per una narració protagonitzada per les veus dels pacients. S'ha rodat a 15 CAPs diferents de Catalunya ia alguns domicilis de Barcelona, Bages i Pallars Sobirà. Apareixen una cinquantena de professionals de la primària, sobretot infermeres i metges, el 95% de les quals són dones.

"Coneixerem històries dures, però també molt humanes. I és que la complicitat dels metges i les infermeres amb els seus pacients és un dels pilars que fa avançar el país. Un país que aquesta sèrie documental és capaç de mostrar amb tota la seva pluralitat, complexitat i riquesa", ha explicat durant la presentació Rosa Romà, la presidenta de 3Cat.

Presentació d'Històries de la Primària, la nova sèrie documental de TV3
'Històries de la Primària' | 3Cat

El director de TV3, Sigfrid Gras, ha afegit que 'Històries de la Primària' mostra “un servei essencial per a la societat tal com és. Amb les seves virtuts i les seves limitacions, però sempre amb el compromís d'ajudar les persones”.

A través de diàlegs inèdits, la sèrie documental de TV3 ofereix un radar força precís de la salut física i mental de molts catalans. De totes les especialitats de la medicina, la primària és la menys freda, ja que tots els professionals que s'hi dediquen són especialistes en ciència i en vida. Això fa que el to de la sèrie oscil·li entre moments de molta complicitat i confiança.

Captura d'Històries de la Primària, la nova sèrie documental de TV3
'Històries de la Primària' | 3Cat

'Històries de la Primària' mostrarà consultes que acaben en rialles i d'altres en què és difícil no emocionar-se amb el testimoni d'alguns pacients, que expliquen sense embuts sentiments de molta tristesa i ansietat. Moltes converses comencen amb una afecció física i sovint acaben descobrint altres problemes: la feina, els fills, la parella... Confidències que, en alguns casos, converteixen els professionals de la primària en companys de vida .

D'aquesta manera, Pol Izquierdo, director d''Històries de la Primària', ha destacat que “el principal valor de la sèrie és haver tingut accés a aquesta relació especial que s'estableix entre els professionals de la primària i els seus usuaris. És la primera vegada que es revela un contingut d'aquesta naturalesa, que el gran públic sol desconèixer". També ha admès que l'ha sorprès "el nivell d'intimitat" que ell i el seu equip han pogut registrar.