Fotografia de Jordi Hurtado subjectant un targetó de Saber i Guanyar

Tornen els Magníficos de 'Saber y Ganar' en el seu 27è aniversari

Els Magníficos de 'Saber y Ganar' reten homenatge al dibuixant Francisco Ibáñez ia l'actriu Concha Velasco.

Aquest 17 de febrer, 'Saber y Ganar', el concurs més longeu de la història de la televisió a Espanya, celebra el seu vint-i-set aniversari. A partir del 19 de febrer, els espectadors podran veure deu programes especials en què es triarà el millor dels concursants de l'any. El Supermagnífico, entre tots els Magníficos, els participants que han guanyat més de 7.000 euros al llarg de la seva participació el 2023.

'Saber y Ganar' ha preparat al Duel preguntes especials en què ret homenatge a dues personalitats molt estimades que ens van deixar l'any passat. Es tracta del dibuixant Francisco Ibáñez i l'actriu Concha Velasco.

El concurs de Jordi Hurtado també inclourà preguntes sobre els protagonistes de les efemèrides més destacades d'aquest any. Algunes com el bicentenari de la mort de Lord Byron, paradigma de l'escriptor romàntic, i el centenari de la mort de l'escriptor Franz Kafka. Aquest serà el gran protagonista dels duels de la final d'aquesta edició de programes especials.

Fotografia grupal dels magnífics de Saber i guanyar amb Jordi Hurtado
Magníficos de 'Saber y Ganar' | RTVE

En total, seran set els concursants que estaran en aquests especials. A la primera fase, tots participaran tres vegades sense repetir oponent. En acabar, els tres concursants amb més puntuació jugaran a la final, de tres programes, partint de zero punts al seu marcador.

En aquesta emocionant final, el concursant que acumuli més punts es convertirà en Supermagnífico del 2023. Podrà així reincorporar-se de nou a les edicions diàries de 'Saber y Ganar'.

Els set concursants Magníficos de l'any 2023 són Malen Potenciano (39.420€ i 78 programes), Adrián Macía (36.260€ i 63 programes), Jairo Fernández (18.410€ i 34 programes), Jesús Llop (12.050€ i 29 programes), Bruno (10.790€ i 25 programes), Biel Copons (8.800€ i 24 programes) i Ana Santamaría (7.370€ i 17 programes).

Fotografia grupal dels magnífics de Saber i guanyar amb Jordi Hurtado
Magníficos de 'Saber y Ganar' | RTVE

Recordem que, dirigit per Abigail Schaaff i presentat per Jordi Hurtado, juntament amb Elisenda Roca i Pilar Vázquez, 'Saber y Ganar' és el concurs cultural més veterà de la televisió a Espanya. Aquests especials s'emetran a partir del 19 de febrer, de dilluns a divendres a les 15.45 hores i el cap de setmana a les 15.35 hores a La 2 i RTVE Play.