Fotografia de Javier Peña a HOPE! Estem a temps de RTVE Play

RTVE Play arrenca el rodatge de la sèrie documental 'HOPE! Estamos a tiempo'

Presentada per Javier Peña, la sèrie recorre diversos països buscant solucions per revertir la crisi climàtica.

RTVE Play ha arrencat el rodatge de 'HOPE! Estamos a tiempo', una nova sèrie de divulgació de temàtica mediambiental presentada pel divulgador Javier Peña. Formanda per sis episodis produïts pel Gatoverde Producciones, oferirà a l'audiència solucions reals ja implementades a diferents països del món per revertir la crisi climàtica al nostre planeta. El rodatge ha arrencat amb una entrevista a Suïssa a Bertrand Piccard, primera persona a fer la volta al món amb un avió impulsat exclusivament per energia solar.

D'aquesta manera, 'HOPE! Estamos a tiempo' recorrerà diversos països cercant les millors solucions implantades amb èxit. Tot en col·laboració amb el prestigiós Project Drawdown (Estats Units), que va fer el primer inventari exhaustiu de solucions que ja estan disponibles. Va quantificar l'impacte positiu que podríem aconseguir si aconseguim implantar-les a temps.

L'objectiu: revertir la crisi climàtica a una generació i construir un món millor en el procés.

Fotografia de Javier Peña a HOPE! Estem a temps de RTVE Play
'HOPE! Estamos a tiempo' | RTVE

La primatòloga Jane Goodall, l'actor Mark Ruffalo, l'activista ugandesa Vanessa Nakate, l'arquitecta de l'Acord de París Christiana Figueres, l'economista britànica Kate Raworth, l'autor i líder en solucions regeneratives Paul Hawken o l'ecòleg Fernando Valladares són algunes de les personals que participen en aquest projecte.

'HOPE! Estamos a tiempo' mostrarà que hi ha persones, col·lectius, empreses i administracions que estan liderant el canvi. Visibilitzarà les barreres que cal enderrocar per canviar el rumb de manera definitiva en un format narratiu emocionant, àgil i modern. A més, comptarà amb tècniques com ara la realitat augmentada i localitzacions espectaculars.

A més, Javier Peña, conductor de la sèrie, se centrarà a donar a conèixer aquestes solucions, des del rigor científic. Compta amb el suport d'un punter simulador virtual d'emissions. Aquest permet mesurar l'impacte en emissions de cadascuna de les solucions proposades, a més del seu cost i les seves repercussions en el benestar social.

La producció de la sèrie està sent realitzada per El Gatoverde Producciones en associació amb RTVE per a la seva estrena a la plataforma de vídeos RTVE Play. Col·laboren a més 'Cine 365' i 'Virtual Continguts', i diverses productores de diferents països.