Posat de Gloria Serra com a presentadora d'Equip de Recerca

'Equipo de Investigación' estrena 'Los señores del agua', centrat a Doñana

És un reportatge sobre l'escàndol del robatori de l'aigua que està assecant Doñana, la reserva natural més gran d'Europa.

'Equipo de Investigación' estrena aquest divendres 26 de gener 'Els senyors de l'aigua' a laSexta. És un reportatge sobre l'escàndol del robatori de l'aigua que està assecant Doñana, la reserva natural més gran d'Europa. Els reporters del programa, liderat per Gloria Serra, comproven que l'espoliació, a través de pous il·legals, i des de fa dècades, és un secret de domini públic. Un secret de domini públic amb noms i cognoms.

El programa de laSexta accedeix a documents exclusius, que explicarien per què La Fiscalia es querella contra l'extorer Miguel Báez El Litri i contra una empresa de la Casa d'Alba. L'un i l'altre estan sent investigats per saquejar, presumptament sense autorització, un aqüífer per regar les finques respectives.

El Litri ha convertit un terreny de secà en un cultiu de regadiu intensiu. Quants milions de litres d'aigua se n'haurien extret? Rebien subvencions les propietats dels Alba i l'extorero investigades? Tots els detalls els donarà 'Equip de Recerca'

‘laSexta Columna’ estrena '¿Un programa sobre legalizar las drogas? No alucines'

Es pot lluitar contra la droga legalitzant-la? Dècades de persecució policial no han aconseguit derrotar el narcotràfic al món.Els espanyols gasten cada any gairebé el mateix en droga que en fruita.Ha arribat el moment de provar altres mètodes? La supervisió mèdica, un control més gran en el consum i la fi de l'adulterament entrarien en l'equació d'un hipotètic mercat legal de drogues.

També l'aflorament de la seva gegantina economia, en mans de bandes criminals i càrtels assassins. Quins efectes negatius podria tenir la legalització? El consum de drogues ha augmentat un 26% en 10 anys i també creix la mortalitat. La droga triomfa i sembra de dolor i de mort l'entorn dels qui la consumeixen. Val la pena intentar controlar-la d'una altra manera? Com seria aquest procés?

Recordem que, la setmana passada, 'laSexta Columna' va viure la seva segona entrega més vista de tota la temporada. Va aconseguir un 7,1% de quota de pantalla mitjana, gairebé un milió de seguidors i 2,7 milions d'espectadors únics.