Muntatge de Carlos Sobera amb el logotip de First Dates i el de Telecinco

Revolució a Mediaset: 'First Dates' salta Telecinco per primera vegada en la seva història

'First Dates' abandonarà Cuatro després de l'última decisió que ha pres Mediaset.

Mediaset prepara un canvi que afecta directament l'emissió de 'First Dates': saltarà Telecinco. El dating xou presentat per Carlos Sobera s'ha convertit en un dels grans emblemes del canal. De fet, aquest és el seu èxit que ja és la segona opció a la franja de l'access prime time, tan sols per sota 'El Hormiguero'.

El mes de desembre passat, 'First Dates' va marcar un 8% de share i 1.064.000 espectadors a les seves emissions de dilluns a dijous. El dating show va anotar el millor share al desembre dels darrers sis anys. L'edició dels divendres (7,2% i 856.000), a més, va obtenir la millor quota de pantalla al desembre des del 2017.

Captura de 'First Dates' amb Carlos Sobera a la porta rebent a la cita
Carlos Sobera a 'First Dates' | Mediaset

D'aquesta manera, segons ha publicat en exclusiva El Televisero, 'First Dates' saltarà a Telecinco, però només per un dia. Serà el proper 14 de febrer, per Sant Valentí, quan Telecinco emeti una nit especial i el dating show faci cuple amb 'La Isla de las Tentaciones'. Es tracta de dos formats que comparteixen públic, per la qual cosa Telecinco pretén enlairar les seves audiències amb aquesta estratègia.

Cal destacar que és la primera vegada que 'First Dates' salta a Telecinco. Històricament ho han fet altres formats, com 'Planeta Calleja', 'Codi 10' o 'Horizonte', però mai ho havia fet el dating show. Tot i que, segons el mitjà esmentat, Mediaset no s'estaria plantejant canviar definitivament 'First Dates' a Telecinco, es podria tractar d'una estratègia per provar el format.

Cal destacar que és habitual que 'First Dates' emeti especials per Sant Valentí, que solen ocupar tota la franja de prime time de Cuatro. En aquesta ocasió, es desconeix el que emetrà el canal secundari mentre que el dating xou és a Telecinco.

Captura de 'First Dates' amb Carlos Sobera disfressat assegut en un sofà el 30 d'octubre del 2023
Carlos Sobera a 'First Dates' | Mediaset

Recordem que el staff de 'First Dates' actualment està format per Carlos Sobera, Matías Roure, Yulia Demóss, Maisa Zapata, Cristina Zapata i Laura Boado. El dating show, produït per Warner, va arribar el 2016 a Cuatro i ha comptat amb altres versions, com 'First Dates: Creuer' o 'First Dates Café', presentat per Jesús Vázquez.