Fotografia de Laura Mesa i Albert Font com a presentadors de l'informatiu cap de setmana de RTVE

Què passarà amb L'Informatiu de Catalunya amb l'ampliació de 'Corazón' a La 1?

Coneixem en exclusiva els plans de RTVE amb l'informatiu territorial de Catalunya, que també s'emet els caps de setmana.

La 1 prepara un gran canvi que afecta els continguts de 'Corazón'. La cadena estrena el proper 20 de gener 'D Corazón', una versió estesa i renovada del clàssic programa. Tot i això, en ampliar durada, podria afectar directament l'emissió de 'L'Informatiu' de RTVE Catalunya, que també s'emet els caps de setmana.

En aquesta nova etapa,La 1 aposta per una versió XXL de l'històric programa amb més continguts i minuts d'emissió. 'D Corazón' és un espai que, cada dissabte i diumenge, farà un repàs a l'actualitat de la crònica social, amb els noms propis més importants de la setmana. Presentat per Anne Igartiburu i Jordi González, 'D Corazón' estarà en directe en tots els esdeveniments que es produeixin.

Muntatge de Jordi González i Anne Igartiburu a La 1
Anne Igartiburu i Jordi González | RTVE

D'aquesta manera, segons hem conegut en exclusiva a TVienes, La 1 no planeja cap canvi respecte a l'emissió de 'L'informatiu cap de setmana' a Catalunya. L'espai presentat per Laura Mesa i Albert Font es mantindrà a la cadena principal i en el seu horari habitual de 14:05h a 14:30h.

Durant aquests minuts, s'estarà emetent 'D Corazón' a la resta del país, mentre que els espectadors catalans el podran seguir a través de RTVE Play. Recordem que, fins ara, en aquesta franja s'emet 'Españoles por el mundo' o 'Viaje al centro de la tele'.

Captura de Laura Mesa com a presentadora de l'informatiu de RTVE
Laura Taula | RTVE

Cal destacar, a més, que RTVE Catalunya ha arrencat el 2024 sense estrenes després del canvi de directiva. I és que Oriol Nolis va dimitir per sorpresa del seu lloc com a director del centre de producció el passat mes d'octubre. Només uns dies després es va nomenar director de RTVE Catalunya Esteve Crespo Haro (1963), fins aleshores director d'Estratègia i Planificació de RTVE.

En els darrers anys, la desconnexió catalana estrenava nous formats i temporades amb l'inici de l'any, cosa que ara no ha passat. De fet, han apostat per reposicions i fins i tot programes aliens a les franges de desconnexió, com al late night de diumenge, on actualment s'emet 'Merlí' a Catalunya. El mes de desembre passat, van tancar temporada 'La Recepta Perduda', 'Planeta R' i 'Va de Verd' i no s'ha anunciat la seva continuïtat, emetent reposicions a les seves franges d'emissió.