Patxi Salines a 'Bake Off: famosos al forn'

Qui és Patxi Salinas, concursant de 'Bake Off: famosos al horno'?

Coneixem Patxi Salinas, exjugador de futbol i capità a 'El Conquistador', que participa al nou concurs de rebosteria de TVE.

El talent xou de rebosteria, 'Bake Off: famosos al horno', s'estrena el dijous 11 de gener a les 22:50h a La 1. Presentat per Paula Vázquez, veurem com un grup de celebrities s'enfronten a diferents reptes per ser el millor repòs. Entre els concursants, hi ha rostres molt coneguts com Terelu Campos o Rocío Carrasco.

Fotografia grupal dels concursants i el jurat de Bake Off: Famosos al forn
'Bake Off: famosos al horno' s'estrena l'11 de gener | RTVE

Un dels jugadors més reconeguts d'aquest país, Patxi Salinas, es posa en el paper de concursant al nou reality de rebosteria de TVE. Compartirà concurs amb el seu germà, el davanter Julio Salinas.

El bilbaí va debutar el 1982 a l'Atlètic de Bilbao, encara que no va ser fins a dos anys després que no es va oficialitzar formar part de la plantilla. Amb aquest equip va disputar un total de 239 partits i va assolir dues lligues, la Copa del Rei i la Supercopa d'Espanya. És considerat com un dels millors defenses centrals de l'Atlètic de Bilbao. A més, va ser convocat fins a dues vegades per la Selecció Espanyola, aconseguint reconeixement internacional.

També, va formar part del Celta durant 6 temporades, arribant a jugar un total de 193. El seu recorregut en aquest equip va arribar quan l'entrenador va decidir no comptar-hi més. Finalment, el 1998 es va retirar del camp i va aparcar la seva etapa com a jugador amb 432 partits a Primera Divisió.

A partir d'aquell moment, el futbolista va emprendre una nova etapa professional com a entrenador. Va començar dirigint l'equip juvenil del Celta, i el seu fitxatge més recent va ser pel Club Portugalete el 2022, encara que va dimitir uns mesos més tard. Actualment, forma part del cos tècnic de Míchel Salgado al Pafos FC Chipriota.

Patxi Salines a 'El Conquistador'
Patxi Salines a 'El Conquistador' | RTVE

A més, l'hem vist molt recentment en el paper de capità de l'equip 'Cocorote' a 'El Conquistador' de La 1. Al reality d'aventures presentat per Raquel Sánchez Silva i Patxi Iantzi, n'hem vist el caràcter i la fusta de líder.

El futbolista sembla haver agafat el gust als concursos, aquesta vegada com a concursant ¿Ens sorprendrà amb els seus dots a la cuina?

Així és la mecànica de 'Bake Off: famosos al horno'

Fotografia del jurat de Bake Off: Famosos al forn amb Paula Vázquez a La 1
'Bake Off: famosos al horno' | RTVE

A cadascun dels episodis de 'Bake Off: famosos al horno', els aspirants hauran de superar dos reptes culinaris. Les elaboracions se sotmetran al judici d'un jurat exigent i prestigiós. El formen el multipremiat xef Paco Roncero; la mediàtica i famosa repostera Eva Arguiñano i el pastisser de renom internacional Damián Betular.

Els desafiaments canviaran la seva dinàmica de programa en programa i es podrà tractar de la Prova d'autor, en què es reinterpreta un clàssic de la pastisseria. Així com la Prova fantasia, on es busca produir un impacte visual al jurat; o la Prova tècnica, on tots els concursants cuinen una mateixa recepta sorpresa que serà avaluada a cegues. A més, a cada episodi participaran convidats i celebritats del món de la música, l'esport, la interpretació i, per descomptat, la gastronomia.