Fotografía de Pere Buhigas, periodista de RTVE Catalunya

Nous nomenaments a RTVE Catalunya: torna Pere Buhigas com a director de Ràdio 4

Pere Buhigas és el nou director de Ràdio 4 i Carme Nicolás Heredia és nomenada subdirectora de Continguts i Programació de RTVE Catalunya.

RTVE Catalunya fa nous nomenaments després de la sortida d'Oriol Nolis com a director i l'arribada d'Esteve Crespo. Després de ser director de RTVE Catalunya durant un any i mig, abans de l'arribada de Nolis, ara el periodista Pere Buhigas Cardó ha estat nomenat nou director de Ràdio 4. Fins ara era subdirector de projectes transmèdia de RTVE, participant en el projecte IVERES, 'Identificació, verificació i resposta' contra la desinformació.

Buhigas també és membre del Col·legi de Periodistes de Catalunya, de l'Associació Espanyola de Comunicació Científica i de l'Observatori de la Intel·ligència Artificial i les Noves Tecnologies de la UIC. A més, és professor de la Facultat de Comunicació de la Universitat Internacional de Catalunya, UIC.

D'aquesta manera, Pere Buhigas ha estat director i programes informatius, tant de Ràdio Nacional d'Espanya com de TVE a Catalunya. Anteriorment, va dirigir diverses emissores locals de Ràdio Nacional d'Espanya. A més, ha presentat i dirigit durant sis temporades el programa de ciència i tecnologia 'Lab24' del canal 24 Hores de RTVE.

D'aquesta manera, tota la seva trajectòria professional s'ha desenvolupat com a periodista a la televisió i la ràdio. Està especialitzat en el tractament audiovisual de la informació i el periodisme científic.

Recordem que fins ara Soraya Rodríguez era la directora de Ràdio 4, arribant al lloc alhora que Oriol Nolis, el juliol del 2021. La periodista va arribar a RTVE el 2003 com a redactora dels informatius del Telenotícies des de Catalunya. Va ser editora de 'La 2 Noticias' i redactora d'informatius a RNE Catalunya, fins que el 2015 va passar a ser subdirectora d'aquest departament.

Fotografía de Carme Nicolás Heredia, periodista de RTVE Catalunya
Carme Nicolás Heredia | RTVE

D'altra banda, Carme Nicolás Heredia ha estat nomenada subdirectora de Continguts i Programació de RTVE Catalunya. És llicenciada en Periodisme i va començar a treballar a TVE el 1999. En els darrers anys ha estat responsable de la coordinació de la programació territorial de Catalunya, ha dirigit i codirigit programes de TVE com '¡Qué Animal!', 'Va de verd' o 'Babel'.