Fotografia de la sèrie El Cas Assumpta de Netflix amb Candela Peña i Tristán Ulloa

Netflix posa data d'estrena a l'esperada sèrie sobre el cas Asunta

'El Caso Asunta', minisèrie de sis episodis, serà una de les apostes de Netflix per a la primavera.

Netflix ja ha posat data d'estrena a l'esperada sèrie d''El caso Asunta'. La minisèrie, produïda per Bambú Producciones, està protagonitzada per Candela Peña, Tristán Ulloa, Javier Gutiérrez, María León i Carlos Blanco, entre d'altres. Per tant, serà una de les apostes de Netflix per a la primavera, ja que s'estrenarà el proper 26 d'abril.

El 21 de setembre de 2013 Rosario Porto i Alfonso Basterra denuncien la desaparició de la seva filla Asunta, el cos de la qual és trobat hores després al costat d'una carretera als afores de Santiago de Compostel·la. La investigació policial aviat revela indicis que apunten Rosario i Alfonso com a possibles autors del crim. Què pot portar uns pares a posar fi a la vida de la seva filla? Què s'amaga darrere aquesta façana de família perfecta?

El caso Asunta | Anuncio fecha de estreno | Netflix España

Al clip que revela la propera data d'estrena es pot veure la recreació de la famosa entrevista que van concedir Rosario Porto i Alfonso Basterra explicant el procés d'adopció de la petita Asunta.

És un dels crims més mediàtics del nostre país. 'El caso Asunta' va començar el seu rodatge a l'estiu a localitzacions de Galícia. Una sèrie de la mà de Bambú Producciones, mateixa productora que va realitzar per Antena 3 el documental 'El que la veritat amaga: El cas Asunta'.

Així va ser el mediàtic cas

Fotografia de la sèrie El Cas Assumpta de Netflix amb Candela Peña
'El Caso Asunta' | Netflix

Recordem que el 2013 Rosario Porto i Alfonso Basterra van denunciar la desaparició de la seva filla. Hores més tard es va trobar el cos sense vida d'Asunta, prop del xalet familiar, cosa que els va convertir en els principals sospitosos . L'autòpsia va revelar que la nena havia estat drogada el dia de la seva mort i va ser trobada al costat de restes de corda taronja, igual que una que hi havia al xalet de Rosario Porto.

La investigació va establir que la nena va poder ser sedada, lligada de peus i mans, i finalment asfixiada. Algunes de les hipòtesis van assenyalar que Rosario havia perdut interès per cuidar Asunta o que aquesta era un obstacle en la relació de parella. Una altra opció era que Rosario, que sedava normalment la nena perquè no molestés, un dia es va passar amb la dosi i va acabar amb la seva vida.

No obstant, cap hipòtesi es va poder verificar com a mòbil del crim. El jurat popular va concloure que els dos pares eren culpables i van ser condemnats a 18 anys de presó.