Fotografia del Petit Nicolau al seu documental de Netflix

Netflix fitxa el Pequeño Nicolás amb una docusèrie que ja té data d'estrena

Netflix anuncia per sorpresa una docusèrie del Pequeño Nicolás, que ja té data d'estrena i tràiler.

Netflix ha anunciat la data d'estrena de la docusèrie '(P)Ícaro: El Pequeño Nicolás' dirigida per Tomás Ocaña i creada juntament amb Adolfo Moreno. En els tres episodis, la productora de recerca CAPA España de Grupo iZen ofereix un relat rigorós de la vida de Francisco Nicolás Gómez Iglesias, conegut com El Pequeño Nicolás. '(P)Ícaro: El Pequeño Nicolás', que també ha llançat el seu tràiler, arribarà a Netflix el proper 15 de febrer.

La docusèrie és la increïble història d'ascens i caiguda d'El Pequeño Nicolás, el murri espanyol que va posar en perill el Govern. Un jove que amb només 14 anys va passar de relacions públiques en discoteques a fer-se amb polítics, empresaris, serveis secrets i fins i tot la Casa Reial. Una vida de negocis, viatges, seducció, palaus, comissions i festes fins que se n'ordena la detenció el 2014.

'(P)Ícaro: El Pequeño Nicolás' aborda incògnites i narra, a través de diferents protagonistes i material inèdit, els moments més polèmics del seu cas.

Pícaro: El Pequeño Nicolás (EN ESPAÑOL) | Tráiler oficial | Netflix

Què és CAPA Espanya?

Fotografia del Petit Nicolau al seu documental de Netflix
'(P)Ícaro: El Pequeño Nicolás' | Netflix

Nascuda el 2022, la productora CAPA España és el segell de documentals en espanyol del Grup iZen, part del gegant europeu Newen Studios. Compte amb l'Agència CAPA com a icona mundial de garantia de qualitat periodística. CAPA Espanya és sinònim de rigor, independència i metodologies anglosaxones de periodisme de recerca i storytelling.

En els menys de dos anys de vida de CAPA Espanya, a més de '(P)Ícaro' per a Netflix, ha produït les docuseries 'Operación Brooklyn' i 'Ciencia Maps' (totes dues a RTVE Play). Així com el llargmetratge documental "La última lidia" o, juntament amb Onza o la sèrie de televisió 'Adictos a la pantalla' (Atresmedia).

El director de '(P)Ícaro' i part del seu equip de guió també van participar a la docusèrie 'Lucía en la telaraña' (RTVE Play, 2021), que es pot veure a Netflix Espanya. Va ser reconeguda amb el Globus d'Or al World Media Festivals d'Hamburg com a millor true crime del món, així com millor investigació periodística de l'any 2021 a Espanya, segons el parer de l'Associació de Periodistes de Recerca. Santi Aguado, cineasta i productor nominat a un Emmy, va entrar com a nou director de la productora l'estiu del 2023.