Cartell de Muros, la nova docusèrie de Movistar Plus+

Movistar Plus+ s'endinsa de forma inèdita a les presons espanyoles a 'Muros'

Movistar Plus+ grava amb un accés total, inèdit fins ara, a quatre centres penitenciaris espanyols la vida de deu presos i preses.

Movistar Plus+ entra a les presons espanyoles a la docusèrie 'Muros'. A Espanya hi ha 55.000 persones recloses a presons, 55.000 històries que es queden dins de les parets i reixes d'aquests centres penitenciaris, evitats i oblidats per tothom. Amb un accés inèdit fins ara a l'audiovisual, Movistar Plus+ s'endinsa en quatre d'aquests presidis per conèixer de primera mà una desena d'aquestes històries.

Són les vides de Diego, Cata, Culopato, Medhi, Mari, Eugenio, Feli, Bárbara, Isidoro y Yago. I dels seus familiars i dels seus companys de cel·la, de pati, de taller... Vides i històries que estan més a prop nostre del que pensem.

'Muros' és un retrat mai vist de la vida a la presó, una realitat aïllada de la resta del món que es revela tremendament humana. És un relat documental on les persones condemnades a la presó tenen la paraula. Són persones amb pors, llums i ombres, soledat, capacitat de supervivència i esperances.

Les càmeres de 'Muros' entren als centres de Madrid I Dones (Alcalá Meco), Teixeiro (La Corunya), Madrid V (Soto del Real) i L'Acebuche (Almeria). Tot plegat amb una llibertat de moviments sense precedents gràcies a la col·laboració d'Institucions Penitenciàries per seguir durant mesos aquestes deu persones amb la mínima intervenció i presència de l'equip de rodatge.

"En els temps que corren, sembla que les paraules perden el seu veritable significat i es fan servir amb lleugeresa, convertint-se de vegades en mers eslògans buits. Llibertat, quin concepte tan complex. Què és la llibertat? Què implica perdre-la?", explica David Miralles, director de 'Muros'.

"Els nostres protagonistes potser van perdre la llibertat molt abans d'entrar per primera vegada a la presó. Com van arribar fins aquí? Com a director, m'he acostat a les seves vides desproveït de prejudicis, buscant un acostament íntim i personal. Les seves històries són commovedores i, de vegades, fins i tot tenyides d'un sentit de l'humor inesperat. Hem intentat fer una sèrie documental amb un llenguatge senzill i directe, sense artificis ni adorns innecessaris, que esperem que no deixi indiferent ningú", afegeix.

Amb aquesta producció, creada i dirigida per David Miralles ('G.E.O.. Más allá del límite', 'El Xef'), i amb producció executiva de Jorge Ortiz de Landázuri, Marijo Larrañaga, Jorge Pérez Vega i David Miralles, Movistar Plus+ continua amb la seva aposta per la no ficció i els continguts que mostren històries des d'altres punts de vista.