'Macarena', nova sèrie documental de Movistar Plus+

Movistar Plus+ posa data a 'Macarena', el documental que celebra els 30 anys del hit

Movistar Plus+ posa data d'estrena a 'Macarena', per endinsar-se en la història del fenomen musical més gran a nivell mundial.

Movistar Plus+ posa data d'estrena a 'Macarena', una nova sèrie documental en coproducció amb Sony Music i col·laboració de Producciones del Barrio, de dos episodis. Dirigida per Alejandro Marzoa ('La Liga de los Hombres Extraordinarios'), narra el naixement, auge i la intrahistòria del famós hit de Los del Río.

La cançó 'Macarena' supera l'àmbit musical i ha esdevingut l'himne d'un planeta. Per això, en el 30è aniversari del seu llançament, juntament amb els seus autors, Los del Río, Antonio Romero i Rafael Ruiz seran els conductors de la sèrie documental.

El món sencer (fins i tot Hillary Clinton fa uns dies) segueix ballant 'Macarena'. Què és el que té aquesta cançó que ens torna bojos i ens fa sortir a la pista de ball quan comença a sonar? Quin és el secret del vostre èxit?

'Macarena', nova sèrie documental de Movistar Plus+
'Macarena' | Movistar Plus+

Aquest documental tindrà la participació de músics, cantants, productors, periodistes i coreògrafs de tot el món. Reconstruirà la història d'aquest èxit viral i intentarà desxifrar els secrets de com es construeix un hit i què hi ha darrere de la cançó espanyola més popular del món.

'Macarena' va ser considerada com a número 1 musical de tots els temps per la cadena musical VH1, és número 1 de tots els temps de música llatina a la revista nord-americana 'Billboard'. Ha estat l'única cançó espanyola que ha sonat en un descans de la Super Bowl i es va convertir en himne electoral a la campanya de Bill Clinton.

'Macarena', nova sèrie documental de Movistar Plus+
'Macarena' celebra 30 anys del seu llançament | Movistar Plus+

També hi ha 5.000 versions registrades del tema a pràcticament tots els països del món. 'Macarena' va sonar al Yankee Stadium, als Jocs Olímpics d'Atlanta i al Vaticà. A més, un grup d'investigadors de l'Hospital Clínic de Barcelona va assegurar que el ritme de la cançó millora les compressions en cas de reanimació cardiopulmonar.

Però, darrere de l'èxit sempre hi ha alguna ombra i al seu voltant també hi ha rumors, llegendes, manipulacions i mentides. A través de l'humor, les sorpreses, les casualitats i l'aparició de personatges inesperats, els seus autors ens endinsaran en la història d'aquest hit mundial.

Cal destacar que, el mes d'octubre passat, 'Macarena' va guanyar el Premi del Públic de South International Series Festival de Cadis. Ara ja teniu data d'estrena per a tots els fans, siguin de l'operador que siguin, gràcies al nou Movistar Plus+.