Fotografia de l'entrevista de Jordi Évole a Carlos Alsina, junts asseguts en una taula, a Lo de Évole de laSexta

Jordi Évole entrevista Carlos Alsina: analitza l'actualitat política i el periodisme

Alsina parla a 'Lo de Évole' de la seva passió per la ràdio, de la seva particular forma d'entrevistar o dels 'vets' polítics que pateixen alguns mitjans.

Jordi Évole entrevista aquest diumenge 25 de febrer Carlos Alsina, una de les principals figures de la ràdio al nostre país, director de 'Más de Uno' a Onda Cero. El periodista rep l'equip de 'Lo de Évole' a les instal·lacions d'Onda Cero, molt a prop de l'estudi des del qual cada matí desperta centenars de milers d'espanyols amb els seus monòlegs. Permet a les càmeres de laSexta veure de primera mà com es fa un dels programes més seguits de la ràdio espanyola.

Alsina admet com de poc li agrada aparèixer a la televisió, cosa que defuig sempre que pot. I assegura a Évole que més que l'actualitat o la política, cosa que a ell li enganxa de debò “és la ràdio”. És aquesta devoció pel mig la que el fa continuar aixecant-se cada dia a les quatre de la matinada.

Fotografia de l'entrevista de Jordi Évole a Carlos Alsina, junts asseguts en una taula, a Lo de Évole de laSexta
Carlos Alsina a 'Lo de Évole' | Atresmedia

D'aquesta manera, Jordi Évole li pregunta per la seva manera d'entrevistar particular, una marca personal que fa que es generi una expectació especial cada vegada que un polític va al seu programa. Tots dos recorden un dels episodis més memorables de les entrevistes radiofòniques de l'última dècada: Alsina entrevistava Mariano Rajoy i parlant del 'procés' català i si es podia mantenir la nacionalitat espanyola en una suposada independència, el llavors president va preguntar allò de “¿I l'europea?".

Des d'aleshores, polítics de tots els partits han patit aquest efecte. Des de Pablo Iglesias a Núñez Feijóo, passant per l'actual president, Pedro Sánchez, han protagonitzat moments o han pronunciat afirmacions que haurien preferit evitar. I això en un escenari com l'actual en què els responsables polítics “cada cop donen menys entrevistes”. Com està avui la relació amb Pedro Sánchez?

Fotografia de Carlos Alsina somrient a la seva entrevista a Lo de Évole a laSexta
Carlos Alsina a 'Lo de Évole' | Atresmedia

Els 'vets' dels polítics a determinats mitjans, les 'purgues' que pateixen alguns periodistes quan els grans mitjans canvien de propietaris, o les poques entrevistes que ha donat l'actual rei també apareixen a la conversa.

I com és Alsina de portes cap a dins? Évole pregunta al periodista per com és com a cap i pel seu caràcter extremadament reservat, sobretot amb la seva vida privada. Alguna cosa que Alsina clou amb la seva flegma i ironia en respondre a la pregunta “Com eres de petit?” amb un simple: “Més baixet”.