Després de convertir-se en una sèrie documental de referència sobre música i viatges, ' Un país para escucharlo ' torna a La 2 aquest dimarts 9 de gener. Segueix fidel a l'esperit del programa, però passa a centrar-se a les carreteres principals d'Espanya, de la mà d'Ariel Rot.
D'aquesta manera, la quarta temporada d''Un país para escucharlo' canvia el leit motiv per renovar el format. Passa de ser un viatge musical per unes províncies concretes a centrar-se en el propi itinerari, a les principals carreteres que uneixen les ciutats de tot Espanya. Camins que parlen de la diversitat i el mestissatge entre les cultures que conformen la realitat del país.
A cada episodi, Ariel Rot es munta en una furgoneta per realitzar un recorregut en què anirà trobant-se amb altres músics. Alguns són nadius dels llocs on passa i altres que són assidus a aquesta ruta. Tot i això, sempre rellevants per la seva posició en la història de la música a Espanya o en la seva puixança com a artistes emergents.
Al llarg de deu capítols, Ariel descobreix espectaculars territoris de tota la Península, es retroba amb vells amics i entaula noves relacions . La ruta de l'Atlàntic a Galícia, la cornisa cantàbrica, Navarra i Guipúscoa, la nova Barcelona, la costa del País Valencià, la ruta de La Manxa a Llevant o l'autovia del nord-est entre Madrid i Saragossa són algunes de les vies que vertebren aquest viatge que, com totes les road movies, acabarà transformant-lo.
Primer capítol: Ruta de l'Atlàntic
Ariel Rot torna a Galícia, aquesta vegada per recórrer-la de nord a sud seguint el recorregut de l'Autopista de l'Atlàntic o AP-9. La ruta comença en plena ria de Ferrol, on es troba amb els cantautors Andrés Suárez i Yoly Saa. A continuació, es perd terra endins, als voltants de Compostela, primer per conèixer Tanxugueiras i la seva revolució folk. Després el peculiar techno-punk de Grande Amore i la salvatge confluència entre l'accelerat spoken word de la poeta Lúa Mosquetera i el rock abrasiu del duo Bala.
Tornant al mar, al port de Vilagarcía d'Arousa assistirà a la trobada entre Guadi Galego i Sila Lua, dones de dues generacions que, partint del folk i la música urbana, han trencat les seves barreres respectives. Finalment, el Nàutic de Sant Vicenç do Mar, a O Grove, temple mític de la música en directe a nivell nacional, posa la fi de festa amb Miguel Costas, ex vocalista de Sinistre Total. Així com l'indie rock local de Terbutalina.