Fotografia d'Àngel Carmona com a presentador de Cachitos a La 2

'Cachitos' estrena nova temporada a La 2, amb canvi de presentador

Aquest dimarts 9 de gener, 'Cachitos' ret homenatge a la dècada dels 60 a l'estrena de la seva temporada 12.

'Cachitos de hierro y cromo' estrena dimarts la seva temporada número 12 amb nou presentador, Ángel Carmona. Deu noves entregues en què el programa de La 2 realitzarà un viatge musical per les diferents dècades de la història de la música i de la televisió. El presentador, que substitueix Virginia Díaz, ja es va estrenar a l'especial de Cachitos de la nit de Cap d'Any.

D'aquesta manera, la nova temporada començarà amb els anys 60, un període ple d'esdeveniments polítics socials que van canviar el món. Ángel Carmona viatjarà a l'Espanya yeyé o revisitarà joies del soul i del funk. Així com els temes que van agitar tota una generació que pregonava pau i amor per iniciar la seva pròpia revolució cultural.

El so black power, la música yeyé que es ballava als guateques, els hippies i alguns dels artistes que van canviar el món desfilaran per la passarel·la de '60's torp parade'. El programa rescatarà per escoltar i ballar els temes més enganxosos d'una època plena de canvis.

Virginia Diaz fent el relleu de Cachitos de ferro i crom a Ángel Carmona
Virginia Díaz i Ángel Carmona | RTVE

Al llarg de la temporada, 'Cachitos' abastarà la singladura musical de diverses dècades, des dels anys 60 als 2000, amb cinc capítols 'Cachitos Torp Parade', un per decenni. A més, el programa de La 2 o oferirà una segona part d'un capítol centrat a Eurovisió, amb el suggeridor títol d''Eurobajona 2'.

'Cachitos' també rescatarà tres emissions prèvies que bussegen al més top de les revisions històriques realitzades pel programa. Són 'Telepedia, 'Números 1' i 'Melodías de Anteayer', aquest últim d'autèntica tasca arqueològica dels serveis de documentació.

Cal destacar que el periodista Mario de la Mà assumeix aquesta temporada la direcció de l'espai. 'Cachitos' segueix comptant amb el generós arxiu documental de RTVE per recuperar el millor, el més curiós i significatiu de cinc dècades de música i xous televisius.

Ángel Carmona com a presentador de Cachitos de ferro i crom a La 1
Àngel Carmona | RTVE

Cal destacar que 'Cachitos de hierro i cromo' segueix en plena forma en audiències, ja que la seva onzena temporada va tenir una mitjana d'un fantàstic 4% de share i 528.000 espectadors . Va ser la tercera més competitiva de la seva història, tan sols per sota de la desena (4,5%) emesa el 2022 i la segona (4,3%) emesa entre el 2014 i el 2015.