Cartell de Les dones i els dies, la nova sèrie documental de 3Cat

'Les dones i els dies' salta de Catalunya Ràdio a 3Cat amb una sèrie documental

'Les dones i els dies', el programa de Montse Virgili a Catalunya Ràdio, inspira la nova sèrie documental de 3Cat.

'Les dones i els dies' ja està disponible a 3Cat amb una nova versió. La plataforma estrena la versió televisiva del programa de Catalunya Ràdio dirigit per la Montse Virgili que s'emet de dilluns a divendres. L'espai amplia el seu espectre amb una sèrie documental de 8 capítols.

En aquesta ocasió, 'Les dones i els dies' està protagonitzada íntegrament per dones. Durant 8 capítols ofereixen un testimoni coral i divers sobre algunes de les qüestions que han generat més controvèrsia i debat al programa radiofònic. Temes com el desig de ser mare, la idea de l'amor romàntic, el desig femení, el poder, la salut mental, la pressió estètica, la menopausa i les cures.

En aquest sentit, la periodista i, també directora de continguts de la sèrie documental, Montse Virgili, realitzarà aquest mateix dimarts 27 de febrer un programa especial de 'Les dones i els dies' a la ràdio en el seu horari habitual, a les 23h a Catalunya Ràdio. Donarà a conèixer algunes de les protagonistes de la sèrie documental i també parlarà amb membres de la productora Carmel.

Cartell de Les dones i els dies, la nova sèrie documental de 3Cat
'Les dones i els dies' | 3Cat

Arran de la premissa de posar el feminisme al centre per analitzar l'actualitat amb perspectiva de gènere i fer reflexionar sobre el sistema en què vivim, la sèrie es fa amb l'afany de convertir-lo en un espai on les dones puguin parlar i comptar la seva història.

Sense imposar un sol punt de vista i sense treure'n conclusions pròpies, es vol mostrar un document testimonial que posa de manifest les condicions socials, culturals i legals amb què es troba la dona pel simple fet de ser-ho. El valor del testimoniatge de totes aquestes dones recau en el poder de prendre consciència de la realitat, de demostrar que no estem soles i canviar el nostre món.

El primer capítol es titula “La mare de totes les preguntes”. "Només per ser dones, se'ns pregunta si volem ser mares, i aquesta pregunta ens marca des de petites. ¿Sempre hem de tenir una resposta? Ser mare o no ser-ho: l'etern dilema amb què conviuen les dones", diu la sinopsi.