Fotografia de L'Acadèmia, la nova sèrie de 3Cat i Prime Video

3Cat estrenarà a l'abril la sèrie 'L'Acadèmia', abans de la seva arribada a Prime Video

'L'Acadèmia' se centra en un grup de joves jugadors de futbol que s'entrenen per arribar a ser grans estrelles d'aquest esport.

3Cat estrenarà a l'abril en primícia una nova sèrie anomenada 'L'Acadèmia', una coproducció de Sony Picture Television i Brutal Media. La ficció se centra en un grup de joves jugadors de futbol que s'entrenen per arribar a ser grans estrelles d'aquest esport . S'ha rodat íntegrament a Barcelona i 3Cat ha participat en aquesta superproducció que també s'emetrà per Prime Video.

'L'Acadèmia' es basa en un grup de futbolistes que entrenen en un club de futbol considerat un dels millors del món. El seu dia a dia, l'esforç, la superació personal, les relacions entre ells i elles, les pors i les ambicions i el camí que han de recórrer per arribar al top mundial centren les trames de la sèrie.

'L'Acadèmia' compta en el seu repartiment amb Ton Vieira ('HIT'), Marc Soler ('UPA Next'), Mia Sala-Patau ('Això no és Suècia') o Ebony Vidjrakou ('Brutal Doctor'). Així com Paco Tous ('La casa de papel'), Diego Martín ('Elit'), Barbara Goenaga ('Súpernormal'), Luka Peros ('La casa de papel'), Marc Martinez ('Intimidad') i Irene Montalá ('Historias para no dormir').

Fotografia de L'Acadèmia, la nova sèrie de 3Cat i Prime Video
'L'Acadèmia' | 3Cat

Rosa Romà ha anunciat l'estrena d'aquesta sèrie al llarg de la sessió de control parlamentària. La presidenta de 3Cat ha expressat que 'L'Acadèmia' "mostra el nostre compromís per incrementar les produccions d'èxit en català i aposta per reconnectar la nostra llengua amb nens i adolescents". I és que aquesta sèrie és una producció d'abast internacional amb Sony Pictures i Prime Video que gràcies a la participació de 3Cat es podrà veure en català a la plataforma.

La superproducció permetrà "donar continuïtat a l'aposta per arribar al públic adolescent que hem començat amb sèries com 'Jo mai mai' amb més de 500.000 reproduccions a la plataforma". A més, ha remarcat que “hem de recuperar ser un motor de la indústria audiovisual catalana”.

Rosa Romà també ha volgut posar èmfasi que la nova sèrie és molt ambiciosa feta amb productores internacionals i "gravada íntegrament a Barcelona. Gràcies a la nostra participació permetrà explicar fora la realitat catalana i mostrar com a Catalunya tenim una llengua pròpia com el català".

Fotografia de Rosa Romà, Sigfrid Gras i Jordi Borda a una sessió parlamentària
Rosa Romà, Sigfrid Gras i Jordi Borda | 3Cat

A més, 'L'Acadèmia' també exemplifica amb el protagonista, un noi d'origen colombià nouvingut a Barcelona, com la llengua catalana -que el protagonista aprèn de manera progressiva- és un element d'integració i de cohesió a la societat catalana.

D'aquesta manera, 'L'Acadèmia' s'uneix al catàleg de sèries originals de 3Cat, com ara 'La Mirada de la Fiona'. Aquesta ficció narra la història del Maçal, un jove aventurer que decideix tornar a casa de la seva mare que va morir fa un any. La seva vida farà un gir rotund quan conegui Fiona, ja que descobrirà què és tenir una amiga de debò.