Cartell de Bribons, nova docusèrie de Quatre

Cuatro estrena 'BRIBONES', que aborda la recerca d'antigues civilitzacions

Aventura, natura i arqueologia són les claus de 'BRIBONES', el nou format de Cuatro per als dimecres.

Aventures, història, llegenda, arqueologia, mitologia, misteri, risc i llocs espectaculars són els ingredients de 'BRIBONES, en el corazón de la aventura'. És un programa documental nou que mostra les expedicions d'un grup de voluntaris altament qualificats a la recerca de les joies ocultes del patrimoni històric i arqueològic espanyol. Un espai que arriba al prime time de Cuatro aquest dimecres 21 de febrer.

D'aquesta manera, 'BRIBONES, en el corazón de la aventura' està protagonitzat per un grup d'homes i dones voluntaris de 23 a 63 anys. Són entusiastes de l'aventura i altament qualificats: esportistes, científics, metges, arqueòlegs, militars, historiadors, paracaigudistes, bussejadors, alpinistes. Tots liderats per Arcadio Noriega, l'experiència i la formació dels quals en matèria de seguretat l'han portat a formar part d'expedicions en diferents escenaris nacionals i internacionals.

Algunes de les aventures de 'BRIBONES' seran buscar restes de naufragis de la Batalla de Trafalgar a la Badia de Cadis o localitzar empremtes de bruixeria medieval en enclavaments i coves de Guadalajara. Així com investigar l'existència d'un camí ancestral marcat amb símbols misteriosos gravats a les pedres dels boscos d'Astúries. També indagar a la cornisa de Cantàbria en els orígens de la llegenda del Colebre, espècie de bèstia marina alada que amagava tresors al fons del mar.

Fotografia de Bribones, el nou programa de Quatre
'BRIBONES, en el corazón de la aventura' | Mediaset

"Va ser Jimmy Sola, el productor executiu, qui ens va donar l'empenta definitiva per convertir la feina de la Plataforma Cultural BRIBONES en un programa de televisió. La idea és acostar d'una manera lúdica a l'espectador grans temes de la nostra història i els nostres ancestres, sobretot els joves. Utilitzem com a penjador les nostres aventures, que són reals i de vegades es desenvolupen en condicions molt adverses en llocs increïbles", explica Noriega.

En aquest sentit, Jimmy Sola afegeix: "Una de les coses que més m'agraden d'aquest programa és que els protagonistes no competeixen per res. Col·laboren per aconseguir un bé comú: resoldre i divulgar enigmes i misteris relacionats amb el nostre patrimoni històric. Ho fan voluntàriament perquè els apassiona la seva feina i aquesta passió la transmeten en pantalla fent valer els rigorosos codis de valors que vertebren l'equip: solidaritat, entrega, disciplina, honestedat, companyonia i respecte per la natura”.

'La cerca al desert', al programa d'estrena

Fotografia de Bribones, el nou programa de Quatre
'BRIBONES, en el corazón de la aventura' | Mediaset

A la primera entrega de 'BRIBONES, en el corazón de la aventura' el grup es desplaça fins al desert de Gorafe (Granada). Busquen restes de necròpolis i sepulcres megalítics de l'Edat de Coure que podrien estar ocults des de fa més de 5.000 anys. Allí sobrevolaran la zona en globus aerostàtic i es llançaran en paracaigudes sobre els barrancs del desert per emprendre la recerca de les restes arqueològiques.

En una segona part de l'aventura, els 'Bribones' es traslladen a la costa del Cap de Gata a Almeria per investigar l'origen d'una llegenda medieval. Aquest compte que, després de la pèrdua de Granada, un sultà va amagar el tresor amb l'ajuda de serfs i esclaus que posteriorment van ser executats. Arcadio Noriega i el seu grup d'especialistes comprovaran si hi ha les grutes submarines i terrestres on es diu que el sultà va amagar el botí.