Captura de Carmen Machi a la promo de Celeste, la nova sèrie de Movistar Plus+

Carmen Machi protagonitza 'Celeste': serà una inspectora d'Hisenda a Movistar Plus+

Carmen Machi protagonitza 'Celeste', la nova sèrie original de Movistar Plus+ creada per Diego San José.

'Celeste', la nova sèrie de Movistar Plus+ que recorda molt el cas de Shakira amb Hisenda, ja té protagonista. L'actriu Carmen Machi encapçalarà el repartiment interpretant una inspectora de l'Agència Tributària que s'enfronta al seu cas més important quan es a punt de jubilar-se. 'Celeste', aquesta nova sèrie original de Movistar Plus+ de sis capítols, creada pel guionista Diego San José, s'estrenarà el 2024.

La sèrie narra la història de Celeste, una gran estrella de la música llatina, les cançons de la qual són un fenomen mundial i els seus concerts omplen estadis. Però aquesta sèrie no tracta sobre ella. La veritable protagonista de Celeste és Sara Santano, una inspectora d'hisenda que ha dedicat tota la vida a la recaptació d'impostos.

Això és l'únic que ha fet des que es va treure les oposicions sent una noia de vint anys fins avui que, després de més de trenta anys lliurats a l'Agència Tributària, ha arribat el moment de prejubilar-se. O això creia ella. Perquè l'últim dia rep l'encàrrec més important de la seva carrera: demostrar que Celeste, la gran estrella llatina, resideix a Espanya i hi ha de pagar els impostos.

Una missió de què depenen vint milions d'euros per a les arques espanyoles. Per això, Sara haurà d'aparcar la seva vida per recórrer la de Celeste i demostrar que va passar aquí 184 dies. La meitat de l'any més un.

Guardonada amb un Goya, tres premis MAX de Teatre i un Premi Ondas, entre els prop de 40 guardons que atresora, Carmen Machi donarà vida a Sara Santano. Per a Carmen Machi, ficar-se a la pell d'un ésser gris i mohí "ha estat un regal immens".

"Quan Diego em va trucar per dir-me que havia escrit alguna cosa pensant en mi, em vaig emocionar moltíssim. Ha creat un personatge ple de silencis i amb molt de tomàquet, al qual a més envolta un càsting fantàstic. Quan Diego em va explicar de què anava la història em partia del riure, encara que cal aclarir que no és una comèdia. Els guions són realment bons”, ha explicat l'actriu.

Posat de Diego San José
Diego San José, creador de 'Celeste' | Movistar Plus+

Per a Diego San José, "'Celeste' neix del repte d'aixecar un thriller vertiginós al voltant del personatge més gris que se'm pot acudir: una inspectora d'Hisenda de seixanta anys que viu sola i que no té cap habilitat especial. Perquè 'Celeste' tracta si és això, una persecució al límit dins de l'univers gris i depriment de l'Agència Tributària. És com 'Zodiac' però amb l'IRPF".