Fotografia d'Aitor Albizua com a presentador de Xifres i Lletres de La 2

La 2 llança les primeres imatges de 'Cifras y Letras' abans de la seva estrena

'Cifras y Letras', presentat per Aitor Albizua, torna aquest gener com una de les grans apostes diàries de La 2.

'Cifras y Letras' tornarà a les pantalles com la nova aposta diària de La 2 i presentat per Aitor Albizua. El concurs, referent internacional, arribarà properament amb una renovada i ambiciosa aposta en què es combinaran les proves clàssiques amb nous jocs. Així com una gran final on, a cada programa, els concursants lluitaran per emportar-se el pot acumulat.

Aitor Albizua agafa les regnes de 'Cifras y Letras' en un plató innovador i original en què s'ha apostat per les noves tecnologies. Comptarà amb la col·laboració d'Elena Herráiz i David Calle, experts en lletres i xifres, respectivament.

El programa, produït per RTVE en col·laboració amb Atomis Media-Prime Time Media AIE, aporta en aquesta nova etapa una novetat important. El programa ha arribat a un acord institucional amb la RAE, comptarà amb la col·laboració de la Reial Acadèmia Espanyola per a la realització.

Fotografia d'Aitor Albizua com a presentador de Xifres i Lletres de La 2 juntament amb Elena Herráiz i David Calle
'Cifras y Letras' a La 2 | RTVE

El programa té el seu origen a França, creat pel guionista i productor Armand Jammot (creador també de 'Dossiers de l'Ecran'). En aquest país, 'Des chiffres et des Lettres' s'emet des del 1965 amb èxit ininterromput al canal públic France Télévisions. A més, està avalat per les nombroses adaptacions internacionals: Estats Units, Regne Unit, Dinamarca, Canadà, Alemanya, Portugal i Itàlia són només alguns dels 15 territoris on s'han produït amb èxit diverses temporades del popular concurs. comuni

A Espanya, 'Cifras y Letras' va tenir una primera etapa amb gran èxit als 90 amb Elisenda Roca com a presentadora. A més, ja els 2000, va saltar a diferents canals autonòmics com Telemadrid, Canal Sur, la Televisión Gallega o Televisión Canaria. De fet, es va mantenir en emissió fins al 2013.

Fotografia d'Aitor Albizua com a presentador de Xifres i Lletres de La 2
Aitor Albizua, presentador de 'Cifras y Letras' a La 2 | RTVE

Amb el retorn de 'Cifras y Letras', Aitor Albizua s'assegura la seva continuïtat com a presentador de RTVE. Fins fa uns mesos ha estat cada tarda al capdavant d''El Comodín de La 1', concurs que va aterrar a la cadena a l'octubre de 2022. Durant aquest any, també ha presentat Telepasión, 'La noche del Benidorm Fest, access de la preselecció d'Eurovisió, i 'La Gran Noche de Eurovisión', el programa posterior al festival.