Captura de Raúl Santamaria dels mossos d'arousa

La bona notícia que han donat les eleccions Gallegues a un Mozos de Arousa

El concursant de 'Reacción en cadena' ha aconseguit el seu anhelat triomf polític i aclareix el seu futur a Telecinco.

Raúl Santamaría, concursant de 'Reacción en cadena' i integrant dels Mozo de Arousa aconsegueix un escó pel PP a les eleccions gallegues del passat diumenge 18 de febrer. El gallec, número 7 a la llista del PP per Pontevedra, encapçalada per Alfonso Rueda que va aconseguir revalidar la majoria absoluta a la Xunta.

La vida política del 'mozo d'Arousa' va traspassar el seu municipi natal, després de ser vist amb Alberto Núñez Feijóo durant un míting a mitjans de setembre. El concursant de 25 anys i graduat a Magisteri, és regidor del PP a Vilagarcía des de les darreres eleccions municipals.

Els Mossos d'Arousa al segon especial de Reacció en cadena
Los Mozos de Arousa, concursant a 'Reacción en cadena' | Mediaset

El 2018 va ser portaveu de les Noves Generacions del PP a Galícia, i el 2022 va participar al 18è Congrés Autonòmic dels populars gallecs. Ara, la seva trajectòria política fa un pas més, assumint un dels llocs principals a les files populars dins de la Xunta.

Aquest setè lloc reflecteix el creixement del jove dins del PP gallec. A més, la seva filiació a les files populars i la seva popularitat després del concurs, li van servir per sortir al vídeo nadalenc d'Alfonso Rueda amb gest de complicitat al format de Telecinco.

Respecte a les eleccions gallegues del 18 de febrer, el concursant fa unes setmanes publicava a xarxes socials: “Assumeixo el repte! Ho tenim tot preparat per a la primera majoria absoluta d'Alfonso Rueda. Equip, treball i il·lusió per continuar treballant per i per a Galícia”.

Ion Aramendi amb Mossos d'Arousa a Reacción en cadena
Los Mozos de Arousa, concursant a 'Reacción en cadena' | Mediaset

Després d'aconseguir el seu lloc polític, la seva permanència en el format de Telecinco es podria veure afectada. En una entrevista per a El Español, Santamaría posava: “La televisió i la política són difícils de compaginar, quan em van trucar per preguntar-me si estava disposat a anar a les llistes, els vaig dir que, al principi, si els havia de donar la resposta en aquell moment era un 'no' per la responsabilitat que tinc en un equip que comparteixo amb dues persones més”.

Tot i això, el concursant del programa d'Ion Aramendi assegurava que havia arribat a un acord amb el PP i els responsables del programaque li permetés compatibilitzar tots dos projectes. “La productora em va dir que ells, mentre estiguéssim a 'Reacción en cadena', no posarien pegues”, explicava el gallec.

Per tant, s'espera que Raúl Santamaría segueixi pel camí per alçar-se amb el pot del programa amb el seu germà Borjamina, i el seu amic Bruno.