Captura d'Ana Blanco mirant a càmera en el comiat d'Informe Setmanal a RTVE

Així ha estat el comiat d'Ana Blanco d''Informe Semanal': 'Moltíssimes gràcies'

Ana Blanco s'ha acomiadat definitivament dels espectadors de RTVE després d'acollir-se a la jubilació anticipada.

Ana Blanco ja s'ha acomiadat dels espectadors després de 30 anys com una de les principals periodistes de RTVE. La comunicadora ha presentat aquest dissabte 24 de febrer 'Informe Semanal' per darrera vegada. I és que, després de molts rumors, Ana Blanco ha decidit acollir-se a la jubilació anticipada, que es farà efectiva el 29 de març.

Durant aquest lliurament, 'Informe Semanal' ha analitzat el tràgic incendi de l'edifici del barri del Campanar a València. A més a més, ha emès un especial dedicat als dos anys de la invasió russa d'Ucraïna, amb dos reportatges.

D'aquesta manera, després de tractar aquests assumptes, Ana Blanco s'ha acomiadat discretament de l'audiència de RTVE: "Per part meva, això ha estat tot. Moltíssimes gràcies per la seva confiança i la seva companyia durant tot aquest temps. Adéu i bona nit".

Amb el rigor i la professionalitat com a principals senyes d'identitat, Ana Blanco ha presentat el Telediario durant més de tres dècades a gairebé totes les seves franges horàries. A més, ha participat a molts dels programes especials de TVE, així com en debats i informatius de les nombroses convocatòries electorals.

Des del passat mes de setembre ha presentat el veterà 'Informe Semanal', espai que a més va presentar entre 2007 i 2009. I la tardor passada va estar a més al capdavant de la sèrie documental 'Todo cambia', que va analitzar el passat, present i futur de la societat espanyola.

Ana Blanco a la presentació dels 50 anys d'Informe Semanal
Ana Blanco | RTVE

Per la seva tasca ha recollit nombrosos guardons al llarg d'aquestes dècades: Antena d'Or, Premi Ondas, Premi de l'Acadèmia de Televisió, TP d'Or, Premi del Club Internacional de Premsa, Premi de comunicació Manuel Alonso Visedo, Premi Nacional de Periodisme Pedro Antonio de Alarcón, i el Micròfon d'Or, entre altres guardons d'una llarga llista.

De moment es desconeix qui es posarà al capdavant d''Informe Semanal' substituint Ana Blanco. Marisa Rodríguez Palop va ser l'última presentadora titular d''Informe Semanal', entre el 2020 i el 2022. Tot i això, després de la sortida del format va passar a mans d'Álex Barreiro, que va estar durant nou mesos al capdavant l'espai, de forma provisional.