Muntatge del VOC d'Òmnium amb el logotip de 3Cat

3Cat s'obre al curtmetratge en català de la mà del VOC d'Òmnium

Del 14 de febrer al 17 de març es podran trobar a la plataforma 3Cat tots els curtmetratges de l'edició del 2024 del VOC.

La plataforma 3Cat s'obre al curtmetratge en català de la mà del VOC d'Òmnium. Del 14 de febrer al 17 de març es podran trobar a la plataforma tots els curtmetratges de l'edició del 2024. Un acord que forma part de la missió de 3Cat d'impulsar i donar visibilitat al talent creatiu emergent en llengua catalana.

La plataforma 3Cat se suma a aquest projecte únic i ofereix la seva plataforma com a finestra de visualització dels curtmetratges seleccionats al VOC que fan valer la qualitat per sobre de la quantitat. Les obres representen una mostra de la qualitat, la diversitat i el risc de la creació cinematogràfica en català en el format del curtmetratge. Hi ha de tota mena d'hibridacions de gènere, posant especial atenció al talent emergent.

El VOC Festival Òmnium de Curtmetratges és un projecte impulsat per Òmnium Cultural amb la finalitat d'estimular la producció de curtmetratges de qualitat en català, contribuir a difondre'ls i ampliar-ne el públic. Un festival que arriba a més de 90 sales de tots els Països Catalans simultàniament durant els mesos de febrer i març. Un punt de trobada entre els creadors, el públic i els referents del sector, una oportunitat per compartir l'experiència del cinema en llengua catalana.

D'aquesta manera, 3Cat manté l'aposta de fer de la nova plataforma digital una plataforma de país que inclogui totes aquelles produccions en català de les organitzacions, entitats i equipaments que treballen per difondre la llengua i la cultura catalana.

Els curtmetratges que arribaran a 3Cat són “Les més grans”, “L'avenir”, “Provocadora”, “Anhel de llum”, “Tots els meus colors”, “El tren de l'alegria”, “La casa oberta”, "Al Nadal toca fusta", "Una corda lligada a l'espai", "Si mai no ens haguéssim separat" i "Traca".

Recordem que, segons la pròpia cadena, 3Cat està sent tot un èxit, tancant la darrera setmana de gener amb xifres rècord amb 4.250.000 reproduccions i pràcticament 1 milió de dispositius únics. Unes dades que donen un còmput total de 42 milions de reproduccions, pràcticament 2,5 milions de dispositius únics i més 770.000 usuaris registrats a la nova plataforma des de la seva estrena.