Fotografia de Fuet, el nou programa infantil de 3Cat per al SX3

3Cat estrena 'Fuet': tradicions i història per a nens amb l'humor de 'Polònia'

'Fuet' vol apropar la història i les tradicions catalanes als nens i nenes, a través de l'humor i la diversió.

TV3 segueix apostant per nous continguts infantils i, aquest dilluns 5 de febrer, 'Fuet' arriba a l'SX3 ia la plataforma 3Cat. El programa vol apropar la història i les tradicions catalanes a nens i nenes a través de l'humor i la diversió. Amb el segell dels creadors de l'exitós 'Polònia', 'Fuet' és una producció de 3Cat amb la col·laboració de Minoria Absoluta.

Com explicaria una booktuber les Homilies d'Organyà? Com es pot sobreviure al sistema feudal, segons un tutorial de YouTube? Qui pot imaginar Franco convertit en gamer? Quin és l'origen del pa amb tomàquet o de la llegenda del Timbaler del Bruc? Són algunes de les preguntes que resol 'Fuet'.

És un programa que combina divulgació i entreteniment, que té com a fil conductor el viatge de dos extraterrestres per la història i les tradicions de Catalunya buscant el gat Fuet. En aquest format, la tecnologia i les xarxes socials tenen un gran protagonisme durant totes les èpoques. Va des de la Catalunya romana fins a l'època del progrés, passant per guerres i revoltes, i les gestes de personatges com Guifré el Pilós i Frederica Montseny.

Fotografia de Fuet, el nou programa infantil de 3Cat per al SX3
'Fuet' | 3Cat

A través d'esquetxos d'humor, 'Fuet' recull de manera propera i informal els fets concrets de diverses èpoques, amb els seus protagonistes i els seus costums. Amb un llenguatge i un format conegut pels més joves, a la línia de 'Polònia', 'Fuet' és una altra manera de contar la història, tradicions i cultura catalanes. No obstant això, respecta el rigor dels fets i amb una mirada humorística per fer més propers.

L'argument gira al voltant del Fuet, un gat d'una civilització alienígena que s'ha perdut a l'espai temporal de Catalunya. Dos extraterrestres (Alba Florejachs i Tamara Ndong) són enviades en una missió amb la seva nau espacial per trobar-ho. Tot i això, com que no saben quan el van perdre, hauran de recórrer tota la línia temporal, començant per l'època en què els romans van arribar a Catalunya.

Fotografia de Fuet, el nou programa infantil de 3Cat per al SX3
'Fuet' | 3Cat

A més dels personatges històrics, hi ha protagonistes que van sortint durant tota la sèrie. Alguns com l'home del temps (Marc Rodríguez) i la família Garcia, que mostraran la vida quotidiana de cada època. Entre les cares conegudes, també hi apareixeran Judit Martin, Cesc Casanovas, Jordi Soriano i Xavier Serrano.