Repartiment 'Jo mai mai'

'Jo mai mai': el reflex d'una generació immersa en unes colònies musicals

Analitzem el primer capítol de la nova sèrie de 3Cat, 'Jo mai mai', protagonitzada per Claudia Riera i Miki Núñez.

"Qui no recorda les seves primeres colònies? O, aquesta emoció d'anar-se'n de campament per divertir-te allunyat dels teus pares?". Així ens la presentaven dos dels seus directors, Román Párrafo i Uri García. TV3 estrena aquest dilluns 22 de gener 'Jo mai mai', la seva nova sèrie juvenil en col·laboració amb Abacus, que està ambientada en una casa de colònies.

Claudia Riera ('Les de l'hoquei', 'Vis a vis') i Miki Núñez ('OT', 'Eufòria') són els monitors de la casa de colònies que estaran a càrrec de vuit joves en plena efervescència adolescent durant 10 dies. 'Jo mai mai' és una versió de la sèrie 'Go!azen', emesa a ETB. Creada per Uri García, Sergi Pompermayer, Mar Picó i Marc Roma. I, dirigida per Uri García, Román Parrado i Sílvia Quer.

Claudia Riera i Miki Núñez
Claudia Riera i Miki Núñez protagonitzen 'Jo mai mai' | 3Cat

'Jo mai mai' aborda temes que afecten els joves com la identitat de gènere, l'assetjament, la salut mental i el mal ús de les xarxes socials. Els espectadors més joves podran veure's reflectits en algun dels personatges i en les seves històries, ja que retrata la societat i les seves vivències de manera realista. Et transporta directament a la història que t'estan volent explicar.

És important recalcar la importància de crear un grup multiracial i amb diversitat sexual per crear nous referents per a la societat actual. Així com, la cura i natural tracte amb què la sèrie aborda els diferents temes que la conformen. A més, és essencial mostrar la complexitat, els conflictes i les expectatives de tot ésser humà davant la vida, independentment de l'edat. Sent així, un reflex real de com és de complicada la vida, fer-se gran i afrontar-la cada dia.

Formada per 8 capítols de 45 minuts, 'Jo mai mai' també és un univers musical, que versiona 16 de les millors cançons catalans dels darrers 30 anys. Una proposta original que pretén aportar més pes a la narrativa i als personatges, ja que són interpretades per ells. Tot i això, també és una cosa arriscada, ja que podria treure veracitat als personatges i ser un intent frustrat de sèrie musical americana.

Un elenc de luxe encapçalat per Claudia Riera

Claudia Riera
Claudia Riera és Mai, la protagonista de 'Jo mai mai' | 3Cat

Claudia Riera encapçala el repartiment com Mai, una noia que torna a casa dels seus pares després de veure's embolicada en una ensopegada a la seva vida personal i trobar-se perduda. Els pares amos d'una casa de colònies li ofereixen la possibilitat de quedar-se i treballar com a monitora. L'andorrana es transforma en aquesta monitora d'estiu improvisada, amb brillantor i aporta gran quantitat de matisos al personatge. És sens dubte, la millor capitana per a aquest vaixell.

Pel que fa a Miki Núñez, cal destacar que el paper de monitor li queda perfecte. Es nota l'esforç i l'afecte que li ha posat. Un debut actoral més que correcte, per la qual cosa no dubto que en vegem més com a actor.

Pel que fa a la resta de personatges joves, estan interpretats per Jan Buxaderas, Berta Rabascall, Joel Cojal, Imèn Biel Rossell, Maria Morera, Aleix Otem i Zoé Arnao. Personatges interpretats amb molt d'encert, frescor i des d'una veritat sensible molt pròpia de l'etapa que viuen. Sens dubte, un càsting molt encertat i uns actors que transporten els seus personatges a la realitat.

Fotografia dels protagonistes de Jo mai mai, sèrie de TV3 encapçalada per Claudia Riera
Repartiment de 'Jo mai mai' | 3Cat

Destacant entre ells Biel Rosell, a qui coneixem per haver interpretat recentment Enric, protagonista de l'exitosa 'La Mesías', en la seva versió adolescent. Biel aconsegueix portar el seu personatge a un altre nivell, mostrant autenticitat, gràcia i, alhora, sensibilitat.

També, María Morera, coneguda per protagonitzar 'Llibertat' de Clara Roquet, demostra ser una de les grans promeses de la indústria. El seu personatge, ple de conflictes i emocions reprimides, arriba a traspassar la pantalla amb gran magnetisme.

Sens dubte, no hi ha dubte que el repartiment ha estat, com deia, molt encertat. Fins i tot els personatges secundaris que veiem en aquest primer capítol, brillen en els seus petits moments a la pantalla, i volem saber-ne més. Entre ells, una concreta Tamara Ndong i un divertit Antoni Benavent.

Fotografia grupal de l'elenc de la sèrie Jo mai mai de TV3 amb Claudia Riera o Miki Núñez
Equip de 'Jo mai mai' | 3Cat

Tot i que, cal no oblidar els personatges més adults interpretats per Mireia Aixalà, Pere Ponce i David Menéndez (Boye). També, Mercè Arànega, Moha Amazian i Mar Pawlowsky, entre d'altres. Veiem que les seves històries tindran rellevància més endavant i això permetrà unir diferents generacions davant de la pantalla. I, sobretot, reflectir el xoc generacional entre pares i fills, així com mostrant la universalitat de les emocions.

No hi ha dubte que 'Jo mai mai' ho té tot per convertir-se en el nou èxit de TV3. La seva proposta innovadora, que pretén obrir un món paral·lel a les xarxes socials i crear una mena de preqüela per als seus protagonistes, així com aquest univers musical. Comptat amb un repartiment excel·lent i mostrant un reflex real d'una generació, arriba sent conciliadora entre generacions i disposada a trencar barreres.