Fotografia de Silvia Intxaurrondo a la presentació d'El Millor de la Història de La 1

La 1 aposta per Silvia Intxaurrondo i 'El mejor de la historia' per als divendres

Silvia Intxaurrondo descobrirà qui és per als espanyols, ara com ara, la figura més rellevant i admirada de la nostra història.

La 1 estrena el divendres 16 de febrer 'El mejor de la historia'. Aquest nou espai d´entreteniment presentat per Silvia Intxaurrondo descobrirà qui és per als espanyols la figura més rellevant i admirada de la nostra història.

Gairebé 40.000 participacions es van registrar a les votacions inicials per triar els favorits entre els 50 personatges seleccionats a través d'una enquesta realitzada a tot el territori espanyol. Entre els 50 personatges hi ha científics, artistes, comunicadors, esportistes, polítics o escriptors. Des de Cristóbal Colón a Rosalía de Castro, passant per Isabel II, Pablo Picasso, Ramon i Cajal, Amancio Ortega o Fernando Alonso.

Els 50 personatges s'organitzen en cinc grups. A cada programa es presentaran els 10 finalistes de cadascun. Al llarg de sis episodis, el programa proposarà una votació en línia setmanal per triar entre els dos protagonistes més votats de cada grup, que s'enfrontaran en un duel.

Portada del nou programa de RTVE: El millor de la història
'El mejor de la historia' | RTVE

De cada programa en sortirà un finalista, el favorit de l'audiència. A la final competiran els cinc personatges més votats dels programes anteriors. Només un s'alçarà com a 'El mejor de la historia' i seran els espectadors els que tindran l'última paraula.

D'aquesta manera, Silvia Intxaurrondo condueix aquest espai que s'emetrà a prime time i en directe. Estarà acompanyada per col·laboradors famosos i experts en cada matèria que debatran sobre la trajectòria, genialitat, mèrits i llegat dels personatges més influents.

Així és el primer programa d''El mejor de la historia'

Els candidats del primer programa són Federico García Lorca, Lola Flores, Andrés Iniesta, Emilio Aragón, Rosalía de Castro, Francisco de Goya, Hernán Cortés, Ferran Adrià, Agustina d'Aragó i Fernando Alonso . Un d'ells es classificarà per a la final al primer programa.

Al costat de Silvia Intxaurrondo serà al plató Aníbal Gómez, còmic, actor i cantant fa gairebé 20 anys que és al sector audiovisual. Serà l'encarregat de representar l'espanyol mitjà i aportarà totes les reaccions i opinions de les xarxes socials i del públic present al plató. A més, un altre col·laborador provinent del món digital: Charlyokei, creador de contingut pioner a fer reporterisme al carrer a TikTok, amb més de set milions de seguidors, serà la cara del programa al carrer.