Primer pla de Roberto Leal com a presentador del Desafiament d'Antena 3

Roberto Leal: 'No visc amb tranquil·litat malgrat que 'El Desafío' ja hagi funcionat'

Entrevistem Roberto Leal per conèixer més detalls sobre la quarta temporada d''El Desafío'.

'El Desafío' ja ha tornat a Antena 3 amb la seva quarta temporada al prime time de divendres. El format conduït per Roberto Leal va arrasar a l'estrena de la seva quarta edició, sent líder absolut amb un 17% de share, deixant sense opcions el seu rival.

Per la seva banda, Roberto Leal continua sent una de les grans apostes per la cadena. Continua conduint 'Pasapalabra' cada tarda a Antena 3, sent líder a la seva franja. I, aviat, es posarà a la pell de concursant del nou projecte d'Atresmedia, 'López i Leal contra el canal', juntament amb Iñaki López.

Parlem amb ell perquè ens doni detalls de la nova temporada d''El Desafío' i la seva experiència, així com de nous projectes.

Què té de diferent aquesta edició d''El Desafío' respecte a les temporades anteriors?

No té res a veure amb les anteriors. Un dels treballs primordials és buscar gent coneguda i ajuntar-los amb coneguts que tenen menys repercussió o són menys reconeguts i que es tingui en compte pel seu esforç. El càsting és primordial.

També, el disseny de proves i producció és molt important. La majoria de proves les podem veure en altres edicions, però donem una volta de femella.

Posat de Roberto Leal saltant com a presentador del Desafiament a Antena 3
Roberto Leal, presentador d''El Desafío' | Atresmedia

Has viscut algun moment de gran ensurt? A la promo sembla que hi ha un desmai de Pablo Castellano a l'apnea...

A les proves hem jugat amb elements forts, però confio en la seguretat del programa, encara que la por sempre hi és. I sí, algun ensurt sí que he tingut… Hi va haver un moment en què un es va cremar a lo bonzo i va haver de tirar-se de 4 o 5 metres d'alçada. Pepe Navarro va caure des de la passarel·la a 4 o 5 metres i ni portava...

L'edició ha sigut la que ha tingut més intents d'abandonament o de no poder amb els reptes? Com vius aquests moments de tensió?

Es passa malament, perquè tu saps que per a la continuïtat del xou cal que hi siguin tots. Imagina't que abandonen els 8, i et quedes sense programa, però saps que és part del que pot passar i ens ha passat.

Cal tractar-ho amb comprensió, perquè és una reacció humana. Estan molt bé les històries de superació, però de vegades cal assumir que arriba un moment en què arribes al teu límit. Cal portar-ho amb normalitat.

Quin repte et faria més por fer?

L'apnea, no m'hi porto gaire bé… No ho gaudeixo.

Captura de Roberto Leal al duel de Campions de Pasapalabra
Roberto Leal, presentador de 'Pasapalabra' | Atresmedia

¿Vius més tranquil l'estrena d'aquesta quarta temporada sabent que és un format d'èxit?

Qui s'hi dedica sap que no pots viure amb tranquil·litat. Està bé estar segur de què has fet una bona feina i el programa agrada, però mai saps què pot passar. Vius amb aquesta tensió i aquest nus a l'estómac que és imprevisible.

Es pateix i es gaudeix al mateix temps, però no ho viuré amb tranquil·litat malgrat que 'El Desafío' ja hagi funcionat en les temporades anteriors. Tot i que, considero que a 'El Desafío' li queda molt recorregut.

Segueixes diàriament amb 'Pasapalabra', que lidera a distància del seu competidor, però que ha perdut diversos punts de share els últims mesos. A què creus que és degut? Com vius les dades?

Continuem fent dades molt bones, estem fregant el 20%. És normal, hi ha concursants que enganxen més, gent que va i ve i afecten molts factors, com si fa fred o si davant hi ha una competència diferent... Però tenir un 19% i un 20% de mitjana avui dia és per estar content.

Captura de 'Mask Singer' amb Roberto Leal comentant el 7 de juny de 2023
Roberto Leal participarà a 'López y Leal, contra el canal' | Atresmedia

Comptaràs amb un altre format que és 'López y Leal, contra el canal'. Et veurem en una faceta molt diferent en aquest format?

És un format molt diferent, no s'ha fet res semblant fins ara. És molt boig perquè et dóna l'oportunitat de jugar avui dia a la televisió cal aplaudir-ho. Atresmedia és valenta per apostar per un format que no s'assembla a res.

Un pot pensar que simplement són proves i reptes, però es sorprendran perquè no s'assembla a res del que s'ha fet a la televisió. Quan vaig veure el format vaig pensar que no podia ser.

L'objectiu és guanyar a la teva cadena, que et posarà tot el complicat que té al davant, a tots els presentadors i estrelles a competir contra tu. Si perds has de fer allò que ells vulguin, quan ells vulguin, i això es veu. És un format molt transversal i original que no havia vist mai, és molt diferent.