Fotografia d'Aitor Albizua com a presentador de Xifres i Lletres de La 2

Aitor Albizua: 'M'han transmès que la prioritat no és tant l'audiència'

Aitor Albizua visita TVieRnes per donar-nos detalls del retorn del mític 'Cifras y Letras' a La 2.

Després de presentar 'El Comodí de La 1', Aitor Albuiza es posa al capdavant del retorn del mític 'Cifras y Letras' a La 2 a partir d'aquest dilluns 15 de gener. El concurs, referent internacional, arriba amb una aposta renovada i ambiciosa en què es combinaran les proves clàssiques amb nous jocs. Així com una gran final on, a cada programa, els concursants lluitaran per emportar-se el pot acumulat.

Properament, podrem seguir veient Aitor Albizua lligat a Eurovisió, al capdavant del programa posterior al Benidorm Fest , per donar suport als concursants. També, recentment, ho hem vist presentant i ballant a Telepasión.

Com serà aquesta nova etapa de 'Cifras y Letras'?

Està sent molt il·lusionant, fa un mes que enregistrem i uns 30 programes gravats. Tinc ganes que es comenci a emetre, que sigui del públic i rebre'n el feedback. És molt emocionant.

Fotografia d'Aitor Albizua com a presentador de Xifres i Lletres de La 2 juntament amb Elena Herráiz i David Calle
Torna el mític 'Cifras y Letras' a La 2 | RTVE

Per a qui encara no el coneix, en què consisteix 'Cifras y Letras'?

'Cifras y Letras' són proves amb xifres, és a dir, operacions matemàtiques, i lletres. També, en aquesta nova temporada, hem incorporat noves proves per donar-li més dinamisme i intriga fins a arribar a la prova final. La prova final consisteix a encertar 12 paraules, totes relacionades amb un mateix tema, per emportar-se el pot. Aquesta és una de les novetats, el que guanyi s'emportarà un pot que anirà augmentant.

Quina serà la diferència respecte a les anteriors temporades?

Doncs mira, jo mai vaig veure 'Cifras y Letras'. Jo vaig néixer quan 'Cifras y Letras' s'estava emetent, per quan vaig començar a veure la tele a Euskadi no s'emetia. Ha estat tot un descobriment. Continua sent un programa per jugar amb les paraules, paraules registrades per la RAE. La RAE col·labora amb la realització del programa.

Com et veuries de concursant?

Fastiguet. Una cosa és presentar i una altra concursar. Mira, per la part de les lletres, ni tan malament, però el càlcul mental amb les xifres se'm complicaria... Ja ho reconec al programa quan veig la dificultat de molts dels càlculs.

Fotografia d'Aitor Albizua com a presentador de Xifres i Lletres de La 2
Aitor Albizua presenta 'Cifras y Letras' | RTVE

Com veus l'aposta de La 2 apostant per un programa a prime time?

Coincidim amb les segones parts dels telenotícies, amb 'First Dates', 'El Intermedio' i 'El Hormiguero', però jo ho veig com un repte. Tot i que recentment s'ha provat amb altres formats en aquest horari i no han sobreviscut, crec que hi ha un nínxol per a un programa amable i educatiu. He rebut molt d'afecte i bones crítiques.

Com han estat els enregistraments de 'Cifras y Letras'?

Estem gravant a Madrid, a Ciutad de la Imagen, en un plató petitó, però que quedarà bé en pantalla. De mica en mica hem anat agafant el ritme, ja que un equip que no es coneix ha d'anar greixant a poc a poc. Anirem augmentant el ritme d'enregistrament fins aconseguir gravar els programes d'una setmana en un dia, ja que s'emet de dilluns a dijous. La intenció és que s'estreni i es renova per a una segona temporada

Hi ha molta pressió per les audiències?

Sempre hi és, però aquesta anàlisi ho han de fer els responsables d'analitzar aquestes dades. M'han transmès que la prioritat no és tant l'audiència, sinó aconseguir consolidar-se en aquesta franja. Jo em preocupo també, i el meu objectiu és fer la millor audiència sempre, però sóc conscient de la franja on som.

Aitor Albizua somrient mentre prem en botó a El Comodí de La 1
Aitor Albizua a 'El Comodím' | RTVE

Com valores la confiança de la cadena després d''El Comodín'?

Ho valoro molt. Hi ha gent que li diuen que acaba el programa i no li donen cap altra oportunitat. Jo vinc d'estar molt orgullós de la feina feta amb l'equip i el meu paper. Vam aconseguir donar-li un toc especial, encara que les dades d'audiència no van ser les esperades. Em sento privilegiat d'haver pogut passar d'un programa a un altre, així com de poder compaginar-lo amb projectes titans de la cadena com el Benidorm Fest o que em deixin ballar a Telepasión.

Quines ofertes vas tenir quan va acabar 'El Comodín'?

No les puc explicar. No eren proposades en ferm, eren idees que podien sortir o no. Res no va arribar a concretar-se, però jo feliç amb 'Cifras y Letras'.

Com valores la confiança de la cadena per tornar al Benidorm Fest? Qui és el teu preferit?

Estic feliç de tornar al post del Benidorm Fest, i sobretot amb Inés Hernand, que em sembla una crack. Poder treballar-hi, passar-m'ho bé i unir-me a l'huracà que ella suposa, és una passada.

Aquest any hi ha moltes propostes diferents que destaquen, i fins que no els vegeu sobre l'escenari, em costa fer una proposta clara. A banda, cal respectar la imparcialitat.

Muntatge d'Inés Hernand i Aitor Albizua com a presentadors del Benidorm Fest
Aitor Albizua amb Inés Hernand | RTVE

Coneixes els col·laboradors?

Encara no. M'han comentat per telèfon alguns noms, però fins que no estiguin tancats del tot no es comunicaran. A mi m'encantaria multiplicar els col·laboradors, l'any passat me'l vaig passar genial. Però, el més important és donar suport als concursants que són els protagonistes.

Hi ha algun projecte més sobre la taula, un 'Masterchef', un 'Tu Cara Me Suena'…?

De moment no. M'encantaria participar a 'Masterchef', però no hi ha res sobre la taula. 'Tu Cara Me Suena' seria molt complicat, em donaria una mica de cangueli... Però, a ballar ja s'ha dit imitar. Jo, de moment, hi estic centrat, però el que vingui serà genial.

Fotografia d'Aitor Albizua, Patricia Conde i Rodrigo Vázquez com a presentadors de Telepasión a La 1
Aitor Albizua amb Rodrigo Vázquez i Patricia Conde a Telepasión | RTVE

Com és la teva relació actual amb ETB?

Genial. Parlo amb l'Unai, el director, i alguna vegada ens hem pogut reunir quan he anat a Euskadi. Tant de bo surti alguna cosa a Euskal Telebista per poder compaginar-ho, encara que no ho estic demanant. Però tenim bona relació professional i de confiança.