Primer pla de Lara Álvarez com a presentadora de La Millor Generació a Telecinco

Lara Álvarez: 'Mediaset escolta, et pots asseure a parlar i proposar'

Lara Álvarez ens parla de la seva relació actual amb Mediaset davant l'estrena de 'La Mejor Generación' aquesta nit.

Telecinco estrena aquesta nit 'La Mejor Generación', el nou projecte en solitari de Lara Álvarez. El format és una lluita intergeneracional que els concursants lliuren amb la música com a arma principal per determinar a cada programa la millor actuació. Interpretaran hits de les set darreres dècades i participaran en jocs plens d'humor i espectacle.

Parlem amb Lara Álvarez, que ens explica els secrets de 'La Mejor Generación' i parla de la seva actual relació amb Mediaset.

Quina generació és la millor?

Estic aprenent de totes. La música és essencial a la meva vida, perquè juntament amb la comunicació, és la meva gran passió. Aquest format ha vingut com un regal amb un llaç per a mi, és la carta dels reis mags feta realitat.

Tenim tres generacions que són fantàstiques, els streamers, cassets i vinils i totes es retroalimenten en aquest programa. Veiem el talent d'Izan amb 19 anys cantant una cançó dels 50 o una Marta Sánchez que es torna boja o salvatge. T'adones com la màgia de la música és que amb la seva essència fan unes versions que t'ensenyen un altre tipus de música.

Fotografia de Lara Álvarez juntament amb els concursants de La Millor Generació a Telecinco
'La Millor Generació' | Mediaset

Què és més fàcil treballar amb els humoristes de 'Me Resbala' o amb els cantants de 'La Mejor Generación?

És molt diferent perquè són dos formats completament diferents, malgrat aquí també tenim una part important d'humor, que potencia i en positiu. Fa riure però des de la teva brillantor. 'Me Resbala' exposa l'humorista a reptes i aquí potencia l'artista perquè es deixi anar i es relaxi.

I els capitans també fan moltes sorpreses, perquè són humoristes, però canten fenomenal. Estan completament implicats, juguen i s'hi involucren tots. Cada programa té la seva energia i objectiu.

Quines cançons han marcat la teva vida?

Recordo els meus viatges a Astúries amb cotxe des de Madrid amb Los Panchos, també Gloria Estefan, quan la meva mare em portava a l'escola. Francisco al meu pare li agrada de sempre, que també posava a casa molta música clàssica, i la meva joventut la va marcar Luis Fonsi. Sóc molt llatina i m'encanten la Thalía i el Marc Anthony, però també tinc una vena molt roquera, depèn de l'estat d'ànim.

Fotografia de Lara Álvarez amb Marta Sánchez a La Millor Generació a Telecinco
Lara Álvarez amb Marta Sánchez a 'La Mejor Generación' | Mediaset

T'atreviries a participar a 'La Mejor Generación'?

No competeixo, però intento sumar en el que puc i obro cada programa cantant i ballant. És una cosa que tenia pendent per vergonya, per el que es diria. El que m'ha ensenyat aquest programa és que no es pot viure així.

Veurem una Lara Álvarez completament diferent a 'La Mejor Generación'...

Surto completament de la meva zona de confort i és el que necessitava. Fa temps demanava canvi, evolució, poder crear, necessitava coses noves i si pot anar lligat a l'entreteniment ia la música molt millor.

Les oportunitats arriben, però cal saber agafar-les i gaudir-ne. Confio plenament i ho deixo en mans de l'audiència, però el que està a la meva mà, que és el lliurament, la dedicació i el gaudi ho estic fent. Aquest és el meu regal amb 'La Mejor Generación'. Aquí no hi ha filtres.

Fotografia de Lara Álvarez com a presentadora de La Millor Generació a Telecinco
Lara Álvarez a 'La Mejor Generación' | Mediaset

Ja t'hem vist ballar a 'GH VIP'. Com sorgien aquests inicis musicals?

A 'GH VIP' tenia dos directors fantàstics que em deixaven fer, desfer i crear. Vam aconseguir fer el nostre buit a l'access, que després va tenir molt suport de l'audiència i això va ser fonamental. El truc que vull aplicar aquest 2024, que em va funcionar el 2023, és gaudir i fer, perquè la recompensa arriba, que és la satisfacció personal.

Seguiràs a 'GH DUO: Última Hora?

No ho sé. És una cosa que sap cadena, però no és una decisió meva. Cada format a la meva carrera sap una part diferent de mi. Que estigui a 'La Mejor Generación' no treu que no vulgui continuar fent realities, no em tanco perquè són part de mi. Són part de la meva essència, de la meva feina, evolució i de la meva carrera. Vaig començar fa vuit anys 'Gran Hermano' i és un format al qual tinc infinit afecte.

Captura de Lara Álvarez al seu comiat de GH VIP: Última Hora a Telecincoo
Lara Álvarez a 'GH VIP' | Mediaset

Recentment has presentat 'A tu bola', que no ha funcionat en audiències. Com les vius? Ets de mirar-les?

He entès que per gaudir de la meva feina he de fer el que està a les mans. No alteraré una audiència perquè ho faci millor o pitjor, però jo sí que alteraré la meva sensació si tinc una major o menor implicació. Intento donar el 300% de mi a totes les coses que faig. Si tinc bales entre les mans són les millors bales del món i si tinc un format de música també és el millor del món.

La resposta de l'audiència, com es cuida, es programa, contra qui va i com el rep com el públic, no és a la meva mà. La sensació que et queda és una feina ben feta.

El darrer any has encadenat diversos projectes. Com valores la confiança de Mediaset?

Molt positiva, perquè és una cadena que escolta, amb què et pots asseure a parlar i pots proposar. Fins ara el que he tingut és suport, una resposta molt positiva i he tingut el regal del final del 2023 i el 2024 que arriba en forma de 'La Mejor Generación'. Per part meva, l'únic que em queda és el millor agraïment que puc donar, que no és amb la paraula, sinó amb la professionalitat.

Captura de Lara Álvarez i Nacho Guerreros a A la teva bola de Telecinco
Lara Álvarez a 'A tu Bola' | Mediaset

T'has sentit sempre escoltada o el darrer any una mica més?

Si m'haguessin escoltat més i jo no hagués escoltat, que com a professional el que et toca és escoltar la gent que més sap de televisió, que és la mateixa cadena, m'hauria perdut formats que m'han fet arribar fins aquí. Jo no hauria fet mai les motos i em va obrir un món de possibilitats. No m'ho vaig creure quan em van dir que seria la cara del Mundial de Motociclisme i vaig descobrir el públic motard i una nova passió que si hagués deixat el meu ego o prejudici manar no hauria conegut.

No m'hauria anat a 'Supervivientes', perquè jo estava molt còmoda després de sis anys en esports. Com m'anaria a 'Supervivientes' a fer entreteniment, i em va obrir un camp que va ser l'enlairament de la meva carrera. Jo parlo, però el millor de parlar és escoltar i sobretot la gent que en sap.