Captura d'Ana Pastor somrient com a presentadora de Generació TOP a laSexta

Ana Pastor ('Generación TOP'): 'La gent descobrirà que puc ser simpàtica'

Entrevista a Ana Pastor, que estrena 'Generación TOP' al prime time de laSexta aquest dimecres 3 de gener

Ana Pastor canvia completament de registre i es posa al capdavant de 'Generación TOP'. Aquest dimecres 3 de gener, laSexta estrena aquest nou concurs produït per Newtral en què participaran famosos de tres generacions, que s'enfrontaran a diverses proves sobre televisió, política, música, cinema i xarxes socials. Parlem amb Ana Pastor, que ens revela tots els detalls de 'Generación TOP' i com ha estat el seu salt a l'entreteniment.

Com sorgeix la idea de 'Generación TOP'?

Fa com un any a l'equip de Newtral estàvem pensant nous formats per fer propostes i plantejaments. Comencem a pensar quin seria el següent pas lògic després d'haver fet 'On eres aleshores?' o les gales que fèiem en teatres. I per això va sorgir la idea de fer alguna cosa diferent, però que respirés això.

A les gales ja havíem ajuntat gent diferent i vam pensar que perquè no ho convertíem en concurs. L'equip me'l va explicar, em va semblar una idea boníssima. Vam començar a treballar-hi i quan ja teníem una idea una mica més concreta vam anar a la cadena i els va sorprendre i va agradar tant com a nosaltres.

A partir d´aquí comencem a treballar més en el format, com les pregunta. Per mi ha estat tornar a començar de zero, aprendre-ho tot, com la quantitat de vegades que has de provar una prova fins que funcioni. Més el programari, que tenim la gent boníssima que també està fent 'Pasapalabra'. Més aconseguir famosos, que ha estat un repte immens aconseguir gairebé 100 famosos i meravellós. Aquest seria un resum gairebé de 10 mesos.

Captura d'Ana Pastor com a presentadora de Generació TOP a laSexta
Ana Pastor, presentadora de 'Generación TOP' | Atresmedia

Com ha estat el rodatge de 'Generación TOP'? Han estat enregistraments molt llargs?

Per res, és el temps que dura el programa pràcticament. Crec que alguna vegada va fallar alguna una petita coseta del programari. De fet, ens ho han dit gairebé tots els que hi han participat, que s'ha gravat amb molta rapidesa.

Un dels avantatges de l'equip, d'una banda, érem molt novells i és veritat que podíem cometre errors propis del que mai no he fet un format així. Per altra banda, som un equip molt habituat a fer directes i coses més àgils. El repte era aquest, com intentar-ho no tenir la gent esperant i com fer-ho en temps real i et diria que al 90% ha estat en temps real alguna cosa excepte amb algun pessic.

Ho han dit els mateixos famosos que hi han participat, que alguns sí que havien estat en concursos o un talents, mentre altres s'han estrenat primera vegada al nostre. I ha anat molt bé. El primer dia ho vam fer de l'estrebada completa, quan el primer sempre és el més difícil.

Posat d'Ana Pastor com a presentadora de Generació TOP a laSexta
Ana Pastor, presentadora de 'Generación TOP' | Atresmedia

Quants programes hi ha gravats? Hi ha possibilitats d'allargar?

A la tele això no se sap res. 'L'objectiu' ha complert més de 10 anys i va començar tenint-ne dos abans d'estiu i cinc setmanes després d'estiu. Nosaltres hem fet una primera tanda de deu entregues i si a la gent li agrada tant com a nosaltres repetirem.

A 'Generación TOP', a més que la gent descobrirà que puc ser simpàtica, m'he divertit moltíssim i la gent hi ha participat em deien que se'ls ha passat rapidíssim. Barreja moltes coses, tens polítiques, tens música, tens cinema, sèries, moments virals actuals, Youtube…

Com heu convençut tots els famosos per participar en un projecte a cegues?

M'ha passat una cosa que a mi no m'havia passat a la vida. A la primera ronda de trucades encara no dèiem el nom del programa perquè no s'havia fet públic i no volíem que es filtrés. Se'l van pensar i quan als dies no hi havia resposta tornàvem a trucar, perquè ja havia sortit el meu nom i ara ho podem donar. I de sobte tothom va començar a dir que sí, és a dir, el meu nom per primera vegada va jugar a favor

A diferència que amb els polítics, que gairebé sempre tenen molta reticència, aquí ha estat el contrari. A la gent li ha semblat divertida la idea de veure'm en un concurs, alguns perquè em coneixien en persona i se'n refiaven. I uns altres perquè els semblava curiós veure'm aquí i s'han divertit, per la qual cosa per primera vegada ha jugat a favor aquest element.

Fotografia dels convidats de Generació TOP de laSexta, com Adela González
'Generación TOP' | Atresmedia

A 'Generación TOP' hi haurà tres equips, yeye, guay i likes, i a les proves també heu jugat amb noms de programa…

Com que la idea sorgeix una mica de la nostra pròpia trajectòria, preteníem fer una picada d'ullet a la tele del nostre país, que continua sent on més es poden concentrar en família i com ja hem vist aquestes últimes hores. En fer un ventall tan ampli d'edats buscàvem també aquesta picada d'ullet. Tant en els continguts com en els membres dels famosos que van del 1947 fins al 2005.

Als noms tenim l''Un, dos, tres', 'Mira qui canta', hi ha una última prova que també recordarà molt la gent d'un concurs polític de la televisió. Era el nostre petit homenatge, ens agrada molt l'arxiu i jugar-hi. La meva preferida és '59 segons', que és divertidíssima.

A més, el bo que té un concurs, que jo no estic acostumada a això és que quan un falla en una entrevista es genera un embolic terrible, perquè és una responsabilitat enorme per als polítics. I aquí equivocar-se és una cosa que no té transcendència, rius, et piques entre generacions pel que saben i el que no.

Això també m'ha agradat, que tot és molt més relaxat, amb gent molt diferent entre ells. I malgrat que pensin diferent perquè vénen de mons diferents, conviuen durant una estona i això s'agraeix molt, com que respires veient el programa per això...

Ana Pastor durant una presentació de laSexta
Ana Pastor | Atresmedia

Perquè hi ha un elenc molt divers de concursants...

Busquem que qualsevol persona que estigui a casa veient la tele, si tu tens amics més grans o joves, qualsevol de vosaltres i qui tingui fills, algun dels concursants sigui seu. Sigui la seva generació, sigui conegut i ho segueixi al revés. Tenim des d'influencers amb 8 milions de seguidors Norma Duval o Agatha Ruiz de la Prada que competeix contra la seva filla.

Tot aquest ventall de gent i també la generació del medi, la generació guai, considero que està molt bé. De sobte tens Supremme de Luxe, Mónica Carrillo i Joaquín Reyes, que és molt variat. I Terelu i Adela González, que es van trobar per primera vegada des del tancament de 'Sálvame' just a 'Generación TOP' i competien entre elles.

Et veurem en un altre registre completament diferent. No et veurem balla, però ara com ara…

Ballar no, cantar alguna cosa que m'ha escapat perquè sóc molt fàcil d'Aitana i apareix en una de les proves. Però sóc pèssima. Sóc pèssima concursant perquè no sé pràcticament res i ballant i cantant un horror. Però sé llegir preguntes i tinc la sort que hi treballo.

Tots som éssers humans, fins i tot els polítics i els periodistes som éssers humans i jo també. La faceta més simpàtica que jo practico diàriament a la meva vida, però que amb un polític em costa molt treure-la, aquí es veu molt. A Edu Casanova que el conec molt des de petitó, m'ho diu molt al programa que estic molt simpàtica. Això la gent també ho agraeix, que no estigui sempre en un registre molt seriós que cal estar-ho quan parlem de coses serioses, però aquí venim a passar-nos-ho bé.

Posat d'Ana Pastor com a presentadora de Generació TOP a laSexta
Ana Pastor, presentadora de 'Generación TOP' | Atresmedia

No hi ha cap polític convidat?

No no, de moment no. M'he guardat aquesta petita parcel·la sense tensió, però a futur mai no se sap. S'atrevirien? Aquesta és la pregunta ¿Sánchez o Feijóo s'atrevirien a concursar responent preguntes sobre Eurovisió, Ibai, programes mítics de Mercedes Milá o Jesús Hermida? Aquesta pregunta és per a ells.

Quin balanç feu a Newtral del 2023? Teniu més projectes per a aquest 2024?

Tancar l'any i arrencar-lo amb un nou format és una cosa que és al nostre ADN. No et puc explicar gaire del que estrenarem, perquè ja està fet, el 2024, perquè encara no s'ha anunciat. Al nostre ADN està continuar treballant, per descomptat, amb Atresmedia, que sempre ens cuida, aposta pels nostres formats i des del principi hi ha estat. I després també és molt bo que som una empresa que treballa amb Netflix, amb HBO Max, tenim coses a Filmin.

Continuem treballant amb les principals plataformes en tot el tema del fact checking. Tenim un munt de projectes. Jo al 2024 li demano que els gairebé 70 que som a Newtral seguim tenint feina. Aquesta era la meva obsessió des del principi, crear una empresa per donar feina i cinc anys després aquí seguim.

Posat d'Ana Pastor, Emilio Doménech (Nanísimo) i Luz Aldama a la presentació de Gabinet de Crisi de laSexta
‘Gabinete de Crisis’ | Atresmedia

Just acaba d'acabar 'Gabinete de Crisis' de Nanisimo. Quina valoració fas?

Crec que és un format que calia fer. Ell és una aposta meravellosa. Emilio és un comunicador perquè la seva generació és el millor que hi ha. Potser és més desconegut perquè ell no havia fet tele més enllà de les intervencions amb el tema de les eleccions. Crec que, a més, el format és molt innovador.

Però la tele és molt competitiva i per les dates d'estrena que hem fet han estat setmanes molt difícils, amb el pont i el Nadal. Tot i això, crec que una mesura entre quatre i un cinc no està malament, encara que a mi m'hagués agradat l'audiència del raïm, això és clar. Crec que el format està bé, és molt original i probablement és molt avançat a allò que s'ha fet fins ara

M'han encantat dues coses, a més, i és que la comunitat científica no per enviar els missatges que els ha agradat molt la manera entretinguda d'explicar les coses que cal saber. I que hi ha molta gent que ho veia amb els fills. Li deien a l'Emilio que era una meravella perquè així els seus fills poden veure una cosa que els diverteix, però que n'estan aprenent. Jo em quedo amb això.