Posat de Martin com a concursant d'OT 2023

Martin ('OT 2023'): 'Li demano perdó a Buika per dir-li tonta'

Entrevista a Martin, Juanjo i Lucas, finalistes d''OT 2023', després del final del talent xou de Prime Video.

Juanjo, Lucas i Martin són el quart, cinquè i sisè classificats de 'OT 2023', respectivament. Després de tres mesos aïllats a l'acadèmia d''Operación Triunfo', el seu tancament ha acabat en una final en què s'ha proclamat Naiara com a guanyadora. Durant la roda de premsa amb els mitjans, a què ha acudit TVienes, Juanjo, Lucas i Martin han concedit la seva primera entrevista per fer balanç del seu pas per 'OT 2023'.

Repassen la seva trajectòria en el talent xou i si alguna vegada van pensar que podien ser els guanyadors. A més, també repassen algunes de les seves polèmiques, com Martin amb la seva "ximple" a Buika o Lucas i la seva relació amb Naiara.

Com us enfronteu a tot el que ve?

Martin: No sabem què ve, però ho afrontarem amb ganes i estant junts.

Juanjo: A mi em fa vertigen i por, però estic súper feliç i tranquil. Amb moltes ganes de fer coses i de seguir formant-me també.

Lucas: A poc a poc. Estant a prop de la família i fent rutina a casa en allò que puguem. I amb el cap a la gira també, agafant més escenari i posant en pràctica tot el que hem après.

Fotografia de Juanjo, Martin i Lucas a la final d'OT 2023 sostenint el premi com a finalistes
Juanjo, Martin i Lucas | Prime Video

Com vau viure la final? Pensàveu que guanyaríeu?

Martin: Jo la veritat que aquestes últimes setmanes ja tenia assimilat que no guanyaria, però estava content. El meu objectiu era arribar a la final. Quan vaig estar pendent d'entrar-hi o no, aquí sí que volia fer aquest pas. Però de la resta, del pòdium, al sisè lloc, estic super content.

Per què creies que no guanyaries?

Martin: Perquè estava Naiara per exemple, i era molt clara al meu entendre.

Ho percebíeu així?

Lucas: Sí, ho teníem molt clar.

Juanjo: Sí, ens ho imaginàvem tots que guanyaria Naiara. I també em vaig imaginar quedar-me entre els tres últims, no sé per què creia que no cantaria la cançó de la gala 0 i així va ser. Sembla molt important el moment del pòdium, però quan ens ho diuen és com ja està. En realitat, arribar a la final i tot el que hem après és el premi.

Lucas: Exacte. Haver espremut el màxim suc del programa, haver fet totes les classes, i haver pogut treure el màxim profit dels professors és brutal. El pòdium era igual, ens sentíem afortunats d'haver pogut completar el programa. I si ho teníem clar això de Nai, i se'l té merescudíssim.

Fotografia dels sis finalistes d'OT 2023: Juanjo, Lucas, Martin, Naiara, Lucas i Ruslana
Finalistes d''OT 2023' | Prime Video

Teniu clar el que voleu fer a nivell professional?

Martin: Crec que volem veure primer què passarà. Jo tinc clar que vull actuar, potenciar-ho molt i sense abandonar la música.

Juanjo: Jo igual, m'encantaria fer la meva música, treure les meves cançons i poder explicar les meves històries. En aquest programa se m'ha obert un món, fa unes setmanes em va fer un clic al cap de tot allò que es pot transmetre cantant que abans no feia o ho feia d'una altra manera.

I m'encantaria això, fer concerts i fer-los amb la meva música. I també m'encanta la interpretació i els musicals, i tant de bo poder treballar-hi algun dia.

Lucas: Realment fer música. El primer és el single, continuar trobant el so, pel costat del rock-pop, això ho tinc clar. Però seguir polint-me, anar a l'estudi, anar provant. I amb la gira polint-me a l'escenari també.

Lucas, ets conscient de l'evolució que hi ha hagut respecte a la gent que t'ha anat recolzant?

Sí, sobretot aquí a plató i quan vaig sortir nòmada favorit. Que al principi no em vaig veure mai, recordo que deia a Nai "jo no sé si la gent sap quin concurs". Quan apareixia jo ningú cridava, ningú no deia res. Gala a gala vaig anar veient l'evolució en el públic i allò de nòmada favorit va ser un premi brutal.

Fotografia de Lluc en una actuació d'OT 2023
Lucas a 'OT 2023' | Prime Video

Juanjo, per què creus que t'has aconseguit mostrar-te tal com ets dins de l'acadèmia? Tenia por de ser tu al principi?

Sóc el mateix, però amb molt d'aprenentatge i molta maduració. Vaig entrar amb molt de prejudici del que dirà la gent i què pensarà. I cada setmana m'anava traient capes. L'abril sempre em parlava de les capes, com que treia tot processat fins i tot en cantar. Pensant com es veuria fora abans que com ho sentia jo en cantar. I aquest ha estat el meu premi, el meu aprenentatge d''Operación Triunfo', treure la meva millor versió.

Juanjo i Martin, per què heu decidit compartir amb el públic la vostra relació?

Martin: En cap moment hem parlat de fer-ho públic. Mai. Tot allò que ha sortit i allò que s'ha vist ha estat el procés d'una història que podria haver succeït perfectament fora de càmeres. I d'això crec que també ens podem sentir orgullosos, que no ens hem forçat a res.

Juanjo: Súper natural i com ha anat venint, com s'ha donat. Amb naturalitat, sent nosaltres i amb la veritat.

Martin, pot ser que a tu t'haguem vist fluir més des del principi?

Sí, és veritat que la meva història comparada amb la de Juanjo és diferent. I si, el meu procés ha estat diferent, he anat fluint més pel que fos.

Fotografia de Juanjo i Martin cantant a OT 2023
Juanjo i Martin a 'OT 2023' | Prime Video

I esteu contents per com ha anat tot?

Juanjo: Estic content, cal estar content.

Lucas: Al final tot ens ha portat a fer el concurs que vam fer.

Al vostre entorn també es tractava amb aquesta naturalitat aquest tema o heu trobat refugi segur dins del programa?

Martin: En el meu cas, al meu grup d'amics i a la meva família es tracta des de fa moltíssim. I a l'acadèmia és veritat que hi ha hagut molta diversitat molt guai, però no he notat canvi pel que fa al meu entorn. Era força igual.

Juanjo: Per descomptat, hem trobat una representació de la societat actual meravellosa. A les altres edicions potser s'havia vist, però nosaltres hem entrat molt frescos i molt naturals, i això és el que ha fet que hàgim pogut agradar, allò que hem pogut agradar. Intentant que la gent s'identifiqui fora de qualsevol manera.

Us espanten les xifres de tota la gent que ha pogut seguir el programa?

Lucas: Sí, espanta una mica perquè tots veníem de casa nostra, no teníem contacte amb el món de la indústria de la música ni res. Sobretot a la signatura de discos que vam veure una mica la quantitat de gent i la magnitud i tot això, i aquí vam dir "wow, quina bogeria". I si, potser en allò quotidià, que pugui canviar molt, però afrontar-ho feliços i a poc a poc.

Fotografia de Juanjo en una actuació d'OT 2023
Juanjo a 'OT 2023' | Prime Video

Lucas, a l'acadèmia vas dir que et vas presentar al Benidorm Fest, però responsables de RTVE han negat rebre cap proposta. Què hi ha de veritat en això?

Em van parlar per Instagram, i després vam estar parlant per Whatsapp. I això va ser en el moment en què es va parlar. Però va passar 'Operación Triunfo' pel mig i vaig triar el que el cor em va dir i fins aquí.

Vas arribar a enviar cançó?

S'havien plantejat un parell de cançons, però no vam anar gaire lluny perquè en aquell moment va passar allò d''Operación Triunfo', això dels càstings.

Martin, a l'acadèmia, després d'una valoració a Juanjo, vas trucar "tonta" a Buika. Ho segueixes pensant?

No ho recordo, però li demano perdó. De vegades se'ns oblida que hi ha càmeres i micros i és difícil. No sé en quin context ni moment ho vaig dir, però si ho vaig dir i em va sortir és perquè no estaria d'acord amb alguna cosa que va dir a Juanjo.

I com has vist la teva evolució dins del concurs? Creus que la sortida de Nadal et va fer relaxar-te una mica?

Sí que vaig notar a l'inici que és veritat que em mantenia en els tres favorits, encara que en cap moment vaig sentir un relaxament cap a això. De fet era com a energia. És veritat que després de la setmana d''Alors on Dance' que va ser súper intensa, vaig estar també amb febre. Va arribar la de 'Tenia tanto que darte' i em vaig relaxar i em va venir malament. Però no passa res, cadascú té el seu recorregut i he arribat a la final, i estic contentíssim.

Us veieu participant en algun altre programa de televisió?

Juanjo: Per descomptat. No sé si participant-hi, però a mi m'encanta 'La teva cara em sona', això és veritat. És una meravella de programa, també el meu somni de cria era anar-hi, però ara ens toca enfocar-nos en una altra cosa que és la nostra carrera artística. I més endavant tant de bo.

Lucas: Jo crec que sí. Les portes són obertes i ja es veurà.

Lucas, com ha estat la teva relació amb Naiara? Ets conscient del shippeu que hi ha de tots dos?

Amb Nai al principi, les primeres setmanes gairebé no teníem relació. No parlàvem gairebé res fins que de mica en mica vam anar coincidint. Tots dos tenim moltes coses en comú, pensem igual en molts aspectes, i de coses que hem viscut, ens hem fet molt units.

També per l'experiència, hi som, no tenim la nostra família ni amics. Quan estem malament ens refugiem entre nosaltres. Aleshores clar això fa que tot sigui molt més intens, i ha estat un pilar fonamental i un suport increïble. I som amics de debò, m'emporto un suport i una germana. I estic molt orgullós de la nostra relació, i que hagi arribat fins on va arribar.

Captura de Lucas i Naiara a l'acadèmia d'OT 2023
Lucas i Naiara a 'OT 2023' | Prime Video

No us fa por l'exposició mediàtica?

Lucas: Encara sembla no real. Sento que no passarà.

Martin: No podem imaginar-ho perquè venim de zero absolut. Aleshores com vingui ho afrontarem a poc a poc, tenim una mica de por, de vertigen.

Teniu curiositat per veure el que s'ha publicat de vosaltres a les xarxes?

Juanjo: El poc que he vist són vídeos bonics i és amb el que em quedaré. No vull indagar, em vull quedar amb allò que em digui la gent que m'estima, amb els que estaven abans. I tot el que vingui bo a fer clic.

Lucas: Exacte, el mateix. El que hem estat veient per sort eren súper bonics. Però no vull indagar ni buscar allò que vagi sortint.

Quines són les peticions que heu fet per cantar a la gira?

Martin: Hem estat entre diversos, però ara et diré 'Escriurem' amb Chiara, m'encantaria cantar a Euskera a Bilbao, i un número de ball estaria entre 'Alors on Dance' o 'Footlose' també.

Juanjo: A mi encantaria 'Unholy' per descomptat, pot ser espectacular el número, i 'Miénteme' també m'agradaria cantar-la. Ah no! Que només els tres primers poden fer dos solistes! Doncs faré 'El Patio'.

Lucas: Jo també en tenia per triar algunes, però crec que al final em quedo amb 'One way or another'.