Posat de Natalia Sánchez, Alain Hernández, Dani Tatay somrient a la presentació de Somnis de Llibertat

Dani Tatay ('Sueños de Libertad'): 'No hi ha pressió, hi ha moltes ganes'

Entrevista a Natalia Sánchez, Alain Hernández i Dani Tatay davant l'estrena de 'Sueños de Libertad' a Antena 3.

'Sueños de Libertad', la substituta d''Amar es para siempre', arriba aquest mateix diumenge 25 de febrer al prime time d'Antena 3. La sèrie, protagonitzada per Natalia Sánchez, Alain Hernández i Dani Tatay, emetrà el seu primer capítol a les 22h. Serà una estrena especial a prime time, abans de saltar a la sobretaula d'Antena 3, el proper dilluns 26 de febrer.

Entrevistem els seus protagonistes, Natalia Sánchez, Alain Hernández i Dani Tatay , per conèixer detalls de la nova sèrie diària d'Antena 3.

Aquesta sèrie abasta diversos temes dins la trama. Quin és el tema que més us agrada treballar? I, quin creieu que impactarà més els espectadors?

Natalia: El que més m'agrada treballar és el dels amors impossibles, fer el que toca fer, però no el que sents. Lluitar per fer el que sents, de moment estic en aquesta lluita i m'encanta. Em fa vibrar.

Fotografia oficial de l'inici del rodatge de Somnis de Llibertat amb Natalia Sánchez, Alain Hernández i Dani Tatay
Dani Tatay, Natalia Sánchez i Alain Hernández, protagonistes de 'Sueños de Libertad' | Atresmedia

Alain: El tema que més impactarà és el dels maltractaments, o els moments on nosaltres puguem tenir seqüències més complicades a nivell emocional. Crec que per a l'espectador és més atractiu.

Però, a mi com que tinc petits, m'agraden les escenes de Jesús amb la seva filla. Crec que podem veure una altra faceta seva, més afectuós, amb altres colors, i això com a actor ho agraeixo. Agraeixo aquests respirs a nivell interpretatiu i que puguem veure un Jesús bo.

Dani: A mi m'agrada el conflicte amb Jesús, quan ens enfrontem a les seqüències. També les parts que tinc amb les noies. Per exemple, quan em junto amb Begoña es produeix màgia. Primer, per com és la Natàlia com treballa, i com ella, que és meravellosa i crea una atmosfera molt guai.

Com viviu les escenes de maltractaments i com gestioneu la intensitat emocional que requereixen?

Natalia: Entenent-ho com és. Quan estic en escena intento donar tota la veritat que puc i connectar amb el que sento i sentiria el personatge en aquell moment. També, sabent que quan diuen tallin, cal tallar i entendre que és un joc i no pots emportar-te'l a casa.

Però, estant allà és important donar veu i llum a aquest tipus de situacions que passaven a l'època amb total normalitat, com segueixen passant. I és un luxe tenir un compi que et sosté i defensa aquest personatge perquè sigui creïble, en aquestes seqüències de tan alta càrrega emocional i interpretativa.

Fotografia de Somnis de Llibertat, la nova sèrie diària d'Antena 3
'Sueños de Libertad' és la nova sèrie d'Antena 3 | Atresmedia

Alain: És entendre això com un joc i anar al màxim amb la confiança que ens tenim com a companys i tirar milles per arribar a llocs meravellosos dins de la duresa de la seqüència.

El més complicat en aquests moments és com s'hi arriba. Però, el més difícil són les seqüències que són partitures que porten el teu personatge a diferents llocs i van canviant fins a acabar de manera intensa. És complicat donar diferents colors al teu personatge en una mateixa seqüència.

Alain, com és posar-te a la pell del “villano” de la sèrie?

Alain: Per mi és un luxe i un privilegi que comptin amb mi per a un personatge amb tant pes dins del projecte.

Em sento feliç de sentir la responsabilitat de portar el pes del 'dolent', encara que arribi esgotat al pis d'haver estat tantes seqüències enfadat. Però, m'ho passo molt bé estudiant aquests textos tan complicats i donant-li colors, fent puntes de coixí per donar matisos al personatge.

La sèrie està ambientada en una època molt masclista. Veiem molts personatges femenins fent-se buit. El teu personatge, Natalia, sembla lluitar contra la pròpia època i el seu matrimoni, és així?

Fotografia de Somnis de Llibertat, la nova sèrie diària d'Antena 3
Alain Hernández com a Jesús de la Reina | Atresmedia

Natalia: Sí, és una dona avançada per a la seva època i lluitarà perquè té aquesta capacitat de veure més enllà de la societat. Estima el que fa, i té una debilitat per la seva fillastra que la vol com si fos seva, que li dóna molta força per lluitar per coses que considera justes.

També això et fa més vulnerable, que és el que et passa quan ets mare. Com a mare, d'una banda t'empoderes, però com que tens tant a perdre de sobte connectes amb aquesta vulnerabilitat. Quan et toquen els teus fills és una altra cosa. Ella lluitarà per moltes coses, i no només seves.

Teniu pressió per l'audiència i per la rebuda dels espectadors després de l'èxit de la vostra antecessora “Amar es para siempre”? Com ho esteu portant?

Dani: No hi ha pressió, hi ha moltes ganes.

Natalia: Amb moltes ganes, perquè és un públic que sap què vol veure i és molt exigent. Això també ens posa les piles. Crec que per això han apostat tant per aquesta sèrie, perquè volen posar alguna cosa a l'alçada del que aquests espectadors porten acompanyant durant 18 anys. Es mereixen com a mínim, una cosa igual o que vagi més enllà. Nosaltres hem anat més enllà.

Alain: Estem molt feliços amb aquesta responsabilitat i recollir un testimoni amb un nivell tan alt i tan important. Treballem com a bèsties cada dia per estar a l'alçada, i crec que ho estem.