Fotografia de Nuria Marín a la presentació de Love Cost de 3Cat

Núria Marín ('Love Cost'): 'A 3Cat i Minoria Absoluta em sento molt acollida i feliç'

Entrevista a Nuria Marín, que ha estrenat un nou programa a 3Cat, però també es confessa sobre la seva sortida de Telecinco.

3Cat ja ha estrenat en exclusiva 'Love Cost' , el nou dating xou que presenta Nuria Marín. És un format innovador on l'amor i l'engany s'uneixen i on els concursants han de triar entre amor o diners, sinceritat o mentida.

A cada capítol, un o una protagonista busquen l'amor amb una de les quatre persones interessades, però n'hi ha dues que no volen l'amor, sinó que volen els diners. La presentadora acompanyarà el protagonista de cada capítol per ser testimoni de la sinceritat o mentida, del triomf de l'amor o dels diners. I, si finalment, els protagonistes tenen un final feliç o simplement un final.

Entrevistem Núria Marín per conèixer més detall sobre el dating show i la seva nova etapa professional a TV3.

Si fa un any et diuen que estaries fent un programa a TV3. Què hauries pensat?

Hauria pensat, 'Ai que bé, faré un programa a TV3'. La veritat és que TV3 sempre ha estat una cadena de referència i sempre havia tingut ganes de fer coses aquí. Així que estic súper feliç.

Fotografia de Cristian Trepat, Ana Jove, Núria Marin i Adrià Serra a la presentació de Love Cost a 3Cat
Roda de premsa de 'Love Cost' | 3Cat

Creus que a TV3 hi ha forat per a un espai de salsejos com el teu contingut a Tik Tok o la secció a Catalunya Ràdio?

Sempre que es trobi una fórmula per al salseig i sigui adequada per al públic a qui s'adreça, es pot fer. Per exemple, jo vaig trobar un to per al públic del Tik Tok que ha funcionat molt bé, com el to que utilitzo a 'Està Passant'.

Em considero una periodista de salseig una mica atípica, sempre he fet premsa del cor de manera humorística, sarcàstica i irònica. Per mi és la manera, ja que la premsa del cor no canvia la vida de la gent.

M'agradaria que hi hagués un star system català, i salsejos a Catalunya. Que tinguéssim més photocalls, estrenes… En general, més esdeveniments per cobrir. Això m'agradaria reivindicar-ho.

Encara no ha arribat aquest projecte de premsa del cor a TV3?

Acabo d'arribar a la cadena.

Captura de Nuria Marín al programa Love Cost de 3Cat
Núria Marín presenta 'Love Cost' | 3Cat

Sempre que surts 'Està passant' puja l'audiència. Com vius aquestes dades?

Vull pensar que és la feina de tot l'equip. M'han acollit molt bé. Des del primer dia vaig dir que volia que la secció fos molt participativa, ja que crec molt en el treball en equip. Sempre que he fet coses en equip i tothom hi ha contribuït és quan ha sortit millor. Estic molt feliç.

Com t'has sentit enregistrant 'Love Cost'?

M'ho he passat molt bé. M'he sorprès molt, jo no sabia si la gent venia per Love o per Cost… Jo anava molt segura de la meva intuïció, pensant que calo la gent a la primera… I no.

M'han deixat ser jo i impregnar el meu caràcter al programa. M'he sentit molt acollida. A més, em veig súper maca, que és una cosa frívola, però m'agrada dir-ho perquè porto un look que no hauria portat mai. També, m'he sentit molt còmoda, fins i tot hi ha un moment que sembla que estic asseguda a casa meva.

Què creus que aportes al programa com a presentadora?

Aporta empatia, la conversa improvisada amb els interessats, les reaccions i els moments de fer la pallassa. Penso que soc una mica l'amiga confident de l'espectador. Penso que s'identificaran amb les meves reaccions, perquè segurament són les mateixes que tindran des de casa.

Posat de Nuria Marín somrient
Núria Marín arriba a TV3 | Mediaset

Com va ser la teva reacció quan t'ho van oferir, et va sorprendre?

No em va sorprendre, vaig pensar 'Que bé'. A Catalunya ens agrada molt jugar i som brètols. Tenim gent de tot tipus i de diferents parts de Catalunya, gent molt dispar perquè Catalunya és diversa. A 'Love Cost' es pot veure aquesta societat catalana diversa. A més, és un programa molt modern, tant el format com a nivell visual.

I si no fossis tu, qui seria un/a bon/a presentador/a de 'Love Cost'?

No en donarem idees. No cal fer el càsting paral·lel. Soc la millor opció.

Se't fa estrany no treballar a Madrid, ja que una gran part dels teus projectes s'hi van fer?

'Cazamariposas' es feia des de Barcelona i ho reivindiquem sempre. Però he notat diferències respecte a Madrid, la primera és que estic a prop de casa, però soc una persona que m'adapto al lloc on treballo. Hi ha diferències com en qualsevol empresa, però són coses logístiques i no gaire ressaltants. A 3Cat i Minoría Absoluta em sento molt acollida i molt feliç.

No has sentit les ganes que segueixis formant part de la cadena, encara que no hi hagi una proposta ferma?

Jo en tinc moltes ganes.

Captura de Nuria Marín al comiat de Socialité a Telecinco
Núria Marín a 'Socialité' | Mediaset

T'agradaria fer un programa diari?

Allò que necessitin. El que més gaudeixo al món és el directe, perquè em considero un animal de directe. Tot i que 'Love Cost' és un programa gravat i, també, m'ho he passat molt bé fent-ho. Jo estic disposada a tot allò que em proposin. Tot allò que tingui una intenció ferma de fer-me créixer com a presentadora a Catalunya, serà benvingut.

Demanes un programa de premsa del cor a TV3?

Estic oberta absolutament a qualsevol cosa, però també tinc ganes de parlar d'altres temàtiques. Soc periodista i entretenedora, el que més em ve de gust és treballar amb l'humor perquè crec que és terapèutic.

Creus que calia la plataforma 3Cat a l'audiovisual català?

Sí, a més a més 3Cat demostra que TV3 sempre ha estat una cadena molt moderna i de referència. A Mediaset molta gent que no parla català em deia que consumien TV3. La plataforma ajuda que gent de fora de Catalunya consumeixi contingut català. Personalment sento molt orgull pels continguts que s'han creat perquè són arriscats, diferents i moderns.

Com has viscut la teva sortida de 'Socialité'?

Jo ja m'ho veia a venir. Això és com quan tens una parella i veus que la cosa ja no flueix com abans, t'ho fas olor. Jo veia que tallaríem i vaig començar a deixar anar per poder arribar a coses noves. Em vaig aïllar molt socialment, no volia parlar amb la gent de la tele perquè no em volia contaminar. Només volia mirar endavant, treballar i fer projectes. Vaig escriure una novel·la i vaig entrar a TikTok més que mai. Em van trucar de l''Està Passant' i de 'Love Cost' quan encara estava a 'Socialité'. Jo intentava tirar endavant…

Captura de pantalla de 'Socialité' amb Núria Marín amb el rostre seriós
Núria Marín presentant 'Socialité' | Mediaset

Reivindiques aquesta etapa de La Fàbrica de la Tele?

Absolutament. He après moltíssim a La Fàbrica de la Tele, on em van deixar ser jo des del principi, m'han donat moltíssimes oportunitats i he crescut com a presentadora. És una manera de fer tele única i inimitable.

Quina és la teva relació contractual amb La Fábrica de la Tele?

Ja no formo part de La Fàbrica de la Tele, però són família. Això és com si ara estigués parlant del meu ex quan tinc una nova relació, crec que ho guai és parlar del present i del futur. Entenc que em preguntin perquè és molt sucós i jo també ho preguntaria, però estic en un mood tan zen i absolutament en pau amb tot el que ha passat. Jo he fet el que m'han demanat en tot moment, he estat una professional i ja està. Desitjo el millor absolutament per a tots

Com estàs veient Maria Verdoy a 'Socialité'?

Si et soc sincera, després de 2 anys treballant els caps de setmana, he aprofitat per no veure la tele i tornar a la vida social que havia perdut.