Fotografia de Vicky Luengo al rodatge de Reina Roja de Prime Video

Vicky Luengo sobre les escenes de suïcidis a 'Reina Roja': 'Han estat molt dures'

Entrevista a Vicky Luengo, protagonista de 'Reina Roja', la nova sèrie de Prime Video, que arriba aquest dijous 29 de febrer.

L'estrena de 'Reina Roja' a Prime Video és a tocar. El 29 de febrer s'estrena a la plataforma aquest thriller inquietant i diferent que combina la urgència i l'acció de la investigació amb la sucosa i guasona química dels seus dos protagonistes. 'Reina Roja' és l'adaptació de la primera entrega de l'exitosa trilogia de Juan Gómez-Jurado, que té set episodis.

El novembre de 2022, a TVienes vam acudir al rodatge de 'Reina Roja' i vam poder parlar amb Vicky Luengo, protagonista amb Hovik Keuchkerian.

Havies llegit la novel·la abans? T'ha ajudat a preparar-te el personatge?

Em vaig llegir només la primera novel·la, i és veritat, que va passar una cosa molt graciosa i és que vaig escriure a Juan Gómez-Jurado perquè jo feia un any que m'etiquetaven a Twitter dient que havia de fer d'Antonia Scott. Jo no sabia què era, i al final m'ho vaig llegir, vaig escriure a Joan, li ho vaig explicar i em va dir que just em trucaria i així va ser.

Després ja, quan em van oferir la sèrie em vaig llegir les altres dues i m'ha servit molt, evidentment. He tret molta informació de la novel·la per interpretar el personatge.

Juan Gómez-Jurado juntament amb Vicky Luengo i Hovik Keuchkerian, protagonistes de Reina Roja a Prime Video
Vicky Luengo amb Hovik Keuchkerian a 'Reina Roja' | Prime Video

De 'Antidisturbios' a 'Reina Roja', com t'has sentit en posar-te en un personatge tan complex com Antonia Scott?

És un personatge molt complex. Una de les raons per les quals em vaig ficar en aquesta sèrie era perquè em semblava un dels reptes més difícils que m'havien ofert fins ara. És un dels personatges més difícils d'interpretar i ho he intentat treballar de la manera més humil possible també. He parlat molt amb Juan, parlant molt amb Koldo, amb Amaya, amb Hovik i tal, i intentant fer-ne la interpretació.

Per molt que jo vulgui o pateixi, no faré l'Antonia que és al capdavant de tots els lectors perquè és absolutament impossible. Jo estic fent la meva amb tota la humilitat i la intenció que arribi i que agradi, però amb ofici, perseverança, treball, com preparo tots els personatges.

Has comentat abans que la gent t'etiquetava a l'hora de pensar en una actriu que interpretés aquest personatge, en què et sembles a l'Antonia i en què no?

Doncs no m'assemblo a la intel·ligència per començar, perquè és impossible que ningú es correspongui amb la intel·ligència d'aquesta dona. Jo un dels treballs que estic fent més amb Antonia és connectar amb la vulnerabilitat perquè em sembla una cosa indispensable en el personatge. És algú que té un gran do, però també té un gran dolor i vaig creure que el més important no era centrar-me en la seva intel·ligència perquè ja està escrit.

M'he posat a buscar-ne l'esquerda i a buscar quin era el seu dolor, la seva por, d'on ve la culpa. Arran d'això construir alguna cosa que arribés a allò profund d'ella.

Vicky Luengo en un decorat de Reina Roja
Vicky Luengo al rodatge de 'Reina Roja' | Prime Video

La showrunner ens ha comentat que veurem un Madrid diferent, tu, primer com a actriu i després com el personatge d'Antonia, què has descobert de Madrid i què t'ha sorprès?

Madrid en aquesta sèrie és un personatge més. Estem gravant en zones emblemàtiques de Madrid que jo pensava que no gravaria mai i això està sent bonic perquè em sembla que és molt bonic retratar la ciutat i donar-li aquesta importància. No he descobert gaire de Madrid de moment perquè en ser tan emblemàtics els llocs que hem gravat ja els coneixia.

El que sí que em sembla increïble és donar aquesta presència a Madrid. Koldo i Julia ho estan rodant de manera preciosa i donar-li aquesta presència a la ciutat, esperant que si la sèrie surt bé i la veu gent de fora d'Espanya, pugui veure el Madrid bonic que estem ensenyant aquí. La gent descobrirà coses molt divertides.

T'has llegit les tres parts, tens aquest avantatge que sabràs què passarà al personatge, això canvia?

M'he oblidat perquè quan tens massa informació et poses a avançar coses i a fer coses que les estàs fent perquè les saps, però en realitat el personatge no ho sabria. Jo et diria que fins i tot m'he oblidat de la novel·la. Tots ens hem oblidat de la novel·la perquè hi ha coses que passen al guió que no passen a la novel·la i coses que passen a la novel·la que no passen al guió.

Jo vaig agafar això, em vaig xopar de la novel·la, vaig treure una llibreta sencera d'apunts i després d'això vaig aparcar la novel·la.

Fotografia de Vicky Luengo i Hovik Keuchkerian com a protagonista de la sèrie Reina Roja de Prime Video
Vicky Luengo amb Hovik Keuchkerian a 'Reina Roja' | Prime Video

Tota adaptació és una traïció diuen sempre...

De vegades ho és i de vegades no. Crec que en Joan està molt content amb l'adaptació, ell l'ha supervisada i ell està molt content. Era molt difícil adaptar aquesta novel·la i jo crec que ho han fet molt bé.

Hi ha cap canvi que entre els lectors serà polèmic?

Jo crec que, evidentment, molta gent fliparà i molta gent s'enfadarà perquè passa amb qualsevol cosa que facis en aquest país. Jo sempre dic una cosa, a mi m'encanta fer projectes que no deixin indiferents. La pel·li que vaig fer de “Suro” hi ha gent que diu “Déu meu” i hi ha gent que em diu que no li ha agradat res, i a mi això m'encanta.

Jo al que aspiro és fer coses que no deixin indiferents. Espero que 'Reina Roja' entusiasme molta gent i si no els agrada doncs els demano disculpes, però ho estem fent amb molt d'amor.

Com ha estat rodar les escenes dels suïcidis d'Antonia?

Han estat molt dures, han estat dos dies de rodatge molt intensos, penjar-te de l'arnès i tot això. Vaig acabar amb mal d'esquena i després, anímicament, era molt dur rodar això perquè al final, estàs dos dies sencers rodant tu suïcidant-te. I, emocionalment, el meu cos no sap que soc actriu, i arribes a casa i la teva emocionalitat no està bé, però va ser molt divertit rodar-ho.

Fotografia de Vicky Luengo com a protagonista de la sèrie Reina Roja de Prime Video
Vicky Luengo, protagonista de 'Reina Roja' | Prime Video

Has dit en entrevistes que si al teu jo de fa 6 anys li haguessis tot el que has viscut no s'ho hagués cregut. Hi ha algun moment després de tot el que has viscut que haguessis patit la síndrome de l'impostor? Com lluites contra això?

Jo tota l'estona tinc la síndrome de l'impostor i lluito contra això treballant. Hi ha molts dies que penso que la gent descobrirà que soc un desastre. Això crec que ens passa a tots, crec que és súper sa parlar-ho, jo hi ha dies que penso que alguna cosa no ho sé fer o que em sortirà malament i ho combat treballant i reconciliant-me amb això.

Com és treballar amb Hovik?

Hovik és molt maco, és increïble, és un actor generosíssim i molt bon company, jo estic molt feliç de treballar-hi. Tenim una manera molt semblant de treballar, ens estem entenent moltíssim, m'està semblant molt fàcil treballar-hi. Després em fascina perquè hi ha poques sèries on la parella protagonista no tingui tensió sexual.

És una història d'amor, però és una història d'amor d'un altre tipus i és tan guai fer una sèrie on no hi hagi tensió sexual entre els protagonistes. I és molt divertit Hovik, ric moltíssim, a més, l'admiro moltíssim com a actor. Admiro moltíssim molts companys d'aquesta sèrie i cada cop que em poso davant seu dic quina sort perquè sempre tens un territori més ric on experimentar i buscar la creativitat.

Fotografia de Vicky Luengo i Hovik Keuchkerian com a protagonista de la sèrie Reina Roja de Prime Video
Vicky Luengo amb Hovik Keuchkerian a 'Reina Roja' | Prime Video

De quines altres sèries n'estàs orgullosa?

Jo he treballat moltíssim i jo crec que soc aquí per totes elles, jo no soc aquí ni exclusivament per 'Antidisturbios' ni exclusivament per les altres. Jo soc aquí per la suma de les 500.000 obres de teatre que m'he menjat, de les 500.000 sèries fent un personatge secundari, dels 500.000 càstings que m'han dit que no. De les 500.000 vegades que m'han dit que soc massa lletja, que tinc poc pit, massa baixa…

Totes aquestes coses han contribuït que jo sigui aquí avui. I ho continuaran fent des de la feina, la perseverança, l'ofici i el respecte i l'agraïment de dir tinc una sort que et cagues. Estic súper contenta de ser aquí, però això no és la cimera de res ni l'inici de res, és a dir, és una conseqüència de la feina de moltíssims anys.