Àlex a la Gala 6 de 'OT 2023'

Álex ('OT 2023'): 'L'arracada de l'americana no anava per la Denna'

Entrevistem a l'Álex, cinquè expulsat d'OT 2023', que analitza el motiu de la seva nominació i el seu pas pel talent show.

Àlex s'ha convertit en el cinquè concursant a abandonar l'acadèmia d''OT 2023'. Després de veure les seves actuacions, el públic va decidir salvar Paul, l'altre nominat. A sobre de l'escenari, Paul va apostar aquella nit decisiva per "When party's is over" de Billie Eilish i Álex per "Contigo" de Pablo Alborán i Sebastian Yatra.

La gala 6 del programa va comptar amb la cinquena expulsió, un nou nòmada favorit de la setmana i noves nominacions. Aquesta setmana el públic haurà de votar entre Violeta i Chiara. Per conèixer com va viure la nominació i el seu pas pel programa, parlem amb Àlex, el cinquè expulsat de 'OT 2023'.

Com has portat les nominacions, sobretot aquesta darrera, que ha estat consecutiva?

Crec que me'l vaig prendre millor del que esperava. Arribes el primer dia i si et nominen et cau el món. Encara que vaig tenir la sort què em va tocar amb Omar la primera setmana i va ser com "a veure, estem junts en això, intentarem sortir d'aquí com es pugui".

I la veritat que bé, no és la fi del món. De fet ahir mateix vaig dir als meus companys que no s'ensorressin, que no tinguessin por de la nominació. Perquè et donen un tema que el tries tu, que ho pots defensar com tu vulguis, i et donen aquesta oportunitat.

I que millor que anar-te'n amb un tema que el gaudiràs, segurament te'n vas super feliç. A mi m'ha tocat les tres vegades, però jo estic super content tot i així.

Omar, Chiara i Chenoa
Omar, Àlex i Chenoa | Prime Video

Era per la Denna l'arracada que duies ahir a la nit penjada de l'americana?

L'arracada no era per la Denna. L'americana portava alguna cosa penjant, i la Vero, la noia de vestuari va agafar alguna cosa i ho va posar. Després vaig veure que era l'arracada de la Denna, i vaig pensar a deixar-ho.

Sé que s'està parlant molt, però no van per aquí els trets.

Què deia la nota que et va donar el Lucas al comiat?

Si et dic la veritat, em va agafar per sorpresa, però són coses personals i no hi entraré. Si ell ho vol explicar quan surti que ho expliqui, però no hi puc entrar.

Després de l'expulsió, vas tenir l'oportunitat de parlar amb Chenoa?

No, no he tingut l'oportunitat de parlar amb Chenoa, però em quedo amb el que em va dir a la gala. Aquestes paraules em van calar força profund venint d'una persona com ella.

Ella és brutal tant davant com darrere de càmera. És increïble. Una altra persona que t'abraça i et dóna energia.

Què us han semblat les valoracions del jurat?

Em quedo amb la valoració de “Quiero decirte” amb Violeta, no la vaig entendre. Vam fer el repàs de gala, ningú no la va entendre. Va ser la nominació que em va fer estar nominat amb l'Omar.

Va ser en la què vaig dir "potser haurien de veure l'actuació un parell de vegades més". Però al capdavall, és el que dic, que en la nominació s'han d'agafar d'alguna cosa. I aquell dia em van veure una mica més fluix que els altres i em va tocar a mi.

Però, d'altra banda, són coses que poden passar a qualsevol lloc, som humans.

Àlex nominat
Àlex nominat | Prime Video

Amb quin company t'has quedat amb ganes de cantar? I amb quina cançó?

M'he quedat amb ganes de fer un duet amb el Juanjo, el Martin, la Naiara, la Denna, la Suzete... Pràcticament amb tothom. Però bé si no és a dins, ho farem fora segur, estic convençut que sí.

Què creus que et va fer sortir de la zona de confort?

El fet d'estar al concurs ja és sortir de la zona de confort. Vinc de ser a casa meva, estudiar amb el meu professor de cant, aprendre moltes coses per mi mateix. Però sortir de casa, anar a un lloc on no coneixes ningú...

I de sobte coneixes a persones increíbles que són els professors, i això ja et fa sortir de la zona de confort. Et desperta una mica, i et treu de la bombolla de tranquil·litat que tenies a casa teva. Com vaig dir ahir a la nit és impressionant sortir de la zona de confort i és un aprenentatge que m'emporto a prop meu.

Com has portat la convivència amb 15 persones?

A estones bona, a estones es fa difícil. Però un cop ho parles amb els teus companys, respecten molt aquest espai, que vulguis estar sol o compondre sol. Tens força temps per estar sol i sinó doncs els dius "escolta, vull estar una estona sol, després parlem si voleu, però ara calma".

Es porta bé. Vaig pensar que el portaria pitjor pel tema que són 16 persones ficades en una acadèmia, en una casa. I no, al contrari, crec que ho he portat força bé, i m'he sentit molt còmode amb tots.

Àlex a l'acadèmia d'OT
Àlex a l'acadèmia d'OT | Prime Video

Què han suposat per a tu els teus companys de taula dins del concurs? Han estat un suport ferm per fer front a les nominacions que has hagut de viure?

Totalment. Han estat el suport més important, ja no solament a nivell de concurs, sinó a nivell vital d'emoció, de cuidar-nos. Al cap ia la fi som com a germans.

Estem 24/7 ficats en una acadèmia, ens abracem quan podem, riem quan ens dóna la gana i ens ho passem d'allò més bé. Tant el Paul, com la Naiara, el Cris i el Lucas han estat un suport força fort dins.

Com ha estat la teva relació amb els professors?

La relació amb els professors és impressionant. No hi ha cap professor que sobresurti per sobre de l'altre. Tots són increïbles, i de tracte brutal.

Vaig agraïr molt que el Manu es quedés ahir, va ser un detallàs per part seva. Són cosetes que un s'emporta cap a casa seva. Així que et puc dir que són tots increïbles, tant la Mamen, com l'Abril, el Pablo, el Vic...

Què és el que trobaràs a faltar més de l'acadèmia?

Amb el Lucas m'ho passo increïble, és una de les persones amb qui més he rigut a la vida. I crec que és una de les coses que més trobaré a faltar aquest mes i mig que queda de concurs.

Encara vaig caminant i continuo pensant en els moments que vaig tenir amb ell com el que vaig dir al vídeo de comiat, que no em podia parar de riure. Aquests moments d'estar sols, de riure, són els que més trobaré a faltar.

Què us ha semblat la repercussió d'OT en xarxes socials?

No m'ha donat temps a veure gaire, els pocs tweets i els pocs mgs que he pogut donar de camí de l'hotel aquí. I la veritat que és brutal l'estima que es rep, el suport que es dóna, els fans són impressionants. Et tracten, et mimen, no m'esperava una cosa així.

T'esperes que hi hagi gent que et recolzi, però de sobte aquest suport a través d'una pantalla és com si t'abracessin, és espectacular. Són increïbles, sense ells no hauria arribat a la meitat del concurs, n'estic molt content.

Àlex i Paul
Paul i Àlex | Prime Video

Si et donessin l'oportunitat de cantar en solitari a la gira, amb quina de les teves tres cançons et quedaries?

La tinc molt clara, si hi hagués gira cantaria “Bailemos”. Me la vaig gaudir moltíssim i jo crec que la gent és digna de saltar, de passar-ho bé. Què salti tothom!

I firma de discos, n'heu parlat?

No sé absolutament res. Tant de bo que sí que n'hi hagi i aviat. Però no en tinc ni idea, tant de bo saber-ho aviat.

Aquesta setmana estan nominades Violeta i Chiara, com creus que portaran aquesta setmana de nominació?

Jo crec que ho portaran bé. Avui és dia de reflexió del que va passar ahir. Però són dues ties empoderades a sac, super fortes, que podran amb tot el que vinguin.

A sobre defensaran dos temes que són una barbaritat i jo crec que els anirà increïble. Qui se'n vagi, jo crec que se n'anirà molt contenta.

Quin consell donaries a algun concursant de futures edicions que passi el mateix que tu?

El mateix que vaig dir als meus companys ahir a la nit sopant, que no tinguin por de la nominació. Què no passa res. Què no és la fi del món i què es deixin emportar.

Que sàpiguen bé per on volen anar tirant, i si no ho tenen clar ho sabran abans o després.

Àlex al càsting d''OT 2023'
Álex al càsting d'OT 2023' | Prime Video

Qui creus que serà el guanyador d''OT 2023'? Per què?

Cada setmana podeu guanyar una persona diferent. Perquè per exemple la setmana passada Ruslana amb "Slomo", aquesta setmana Martin amb "Alors on Dance". I de sobte la setmana que ve qualsevol persona et pot fer un numeràs i dius, guanyador d'OT'.

Però si jo m'he de quedar amb algú, per la feina que està tenint, l'evolució, per fer-ho malament i saber seguir endavant... Jo em quedo amb el Martin.

Podrem escoltar alguna cosa del que has compost a l'acadèmia? Què passarà amb la cançó que vas començar a compondre amb Denna?

Just demà vaig a Madrid a acabar de gravar el tema que vaig començar amb Xexu aquí a l'acadèmia. Així que desitjant gravar-la per poder explicar-vos quan surt, com surt i de quina manera.

I el tema amb Denna haurem d'asseure'ns a parlar-ho.

Què ens espera de tu en el futur?

De l'Àlex us espera molta tralla, molta música. M'agradaria fer algun pinito com a actor, no dic més. Però queda molta música, hi queden molts concerts.

No sé on estarà l'Àlex d'aquí a 5 anys, però t'asseguro que fent música, saltant i cantant segur que sí.