Cartell d'una vida menys a les canàries, sèrie d'antena 3 amb Ginés García Millán i Natalia Verbeke

'Una vida menos en Canarias', un intent de comèdia policíaca sense gaire carisma

'Una vida menos en Canarias' d'atresplayer està protagonitzada per Ginés García Millán i Natalia Verbeke.

atresplayer ha estrenat aquest diumenge 28 de gener 'Una vida menos en Canarias', abans de la seva arribada al prime time d'Antena 3. Laficció, formada per 5 capítols de 50 minuts, està protagonitzada per Ginés García Millán ('La Novia gitana') i Natalia Verbeke ('Todos Mienten'). La trama se centra en dos inspectors que encapçalen un equip d'homicidis que resolen un cas criminal a cada capítol.

Aquesta sèrie ubicada a les Canàries ens vol recordar sèries americanes d'èxit com 'Castle' o 'Solo asesinos en el edificio' que combinen el gènere policíac, de suspens i crim amb la comèdia. Encara que aquest record és només un intent forçós de crear una sèrie del gènere que tant èxit ha aconseguit en aquests últims anys, però adaptada a Espanya.

Ginés García Millán i Natalia Verbeke, encapçalen el repartiment interpretant Luis Lacasa, un veterà inspector que ha d'acceptar el seu trasllat a les Canàries, i a Naira Oramas, una inspectora que fa anys que és a les illes.

Fotografia de Ginés García Millán i Natalia Verbeke a Una vida menys a Canàries d'atresplayer
'Una vida menos en Canarias' | Atresmedia

El murcià, tot i ser un actor meravellós i veure clarament les taules i la qualitat que té com a intèrpret, no brilla en aquest personatge. A més, destaquen una característica del personatge, el seu daltonisme, però sense cap sentit pel que fa als primers capítols. No li han sabut donar l'ànima i la sensibilitat que pretenien mostrar. Cal destacar que l'actor s'esforça a mostrar aquests aspectes i donar veritat i matisos al seu personatge.

Verbeke, per part seva, al llarg de la sèrie va agafant força, però hi ha alguna cosa que no acaba de funcionar. Probablement, fruit del batibull de personatges insulsos, que no casen entre ells, i guió fàcil a què està sotmesa... Alhora, tots dos protagonistes són víctimes d'una química forçada i inexistent.

Fotografia de Ginés García Millán i Natalia Verbeke amb la resta de l'elenc a Una vida menos a Canàries d'atresplayer
'Una vida menos en Canarias' | Atresmedia

La resta de l'equip el conformen Paco Marín, Sergio Momo, Sílvia Naval, Mari Carmen Sánchez, Luna Zuazu, Dariam Coco, Maria Garralón, Elisa Matilla, Thais Blume i Elena Ballesteros, entre d'altres. Un repartiment complet víctima d'un guió fluix i sense ànima, amb una comèdia forçada i uns gags mal incorporats i utilitzats. A més, la majoria de personatges no tenen carisma, i per això, són poc atractius per a l'espectador.

També cal destacar l'esforç d'actors com Sergio Moma, que intenta aportar una mica de brillantor mostrant un personatge jovial i amb tocs divertits. En canvi, la resta del repartiment mostra interpretacions fluixes que, moltes vegades, són forçades i tiren text sense cap mena d'essència i intenció clara.

Fotografia de Ginés García Millán i Natalia Verbeke com a protagonistes d'Una vida menys a Canàries d'atresplayer
'Una vida menos en Canarias' | Atresmedia

D'altra banda, els crims que es presenten a cada capítol tampoc aporten gaire. Manquen de tensió, d'intriga (encara que, en alguns moments apareixen bons intents), i no arriben a atrapar, emocionar o sorprendre l'espectador. Passen desapercebuts, no s'entenen.

En definitiva, 'Una vida menos a Canarias' és una comèdia amb crims amb una idea d'origen molt interessant, però mal executada. Amb dos bons capitans de vaixell, García Millán i Verbeke, mal aprofitats, la sèrie no acaba de brillar o aportar alguna cosa nova, interessant i pròpia.