Cartell de Somnis de Llibertat, la nova sèrie diària d'Antena 3, protagonitzada per Natalia Sánchez, Alain Hernández i Dani Tatay

'Sueños de libertad', històries que ressonen actualment

'Sueños de libertad' es la nova ficció de sobretaula d'Antena 3, amb Natalia Sánchez, Alain Hernández i Dani Tatay

'Sueños de libertad' és la nova sèrie diària d'Antena 3, que pretén assolir i superar l'èxit de la seva antecessora, 'Amar es para siempre'. Els espectadors en podran gaudir a partir del dilluns 26 de febrer, de dilluns a divendres, a les 15:45h. Tot i això, la seva estrena serà un dia abans al prime time de la cadena.

La ficció compta amb Natalia Sánchez , adorada i recordada pel seu paper com Teté a 'Los Serrano', Alain Sánchez ('El fotògraf de Mauthausen') i Dani Tatay ('Mentiras pasajeras') com a protagonistes. La història ens endinsa a l'Espanya franquista dels anys 60, centrant-se en la família De la Reina i la seva empresa de productes de tocador, Perfumeria de la Reina.

Fotografia oficial de l'inici del rodatge de Somnis de Llibertat amb Natalia Sánchez, Alain Hernández i Dani Tatay
Dani Tatay, Natalia Sánchez i Alain Hernández protagonistes de 'Sueños de libertad' | Atresmedia

La sèrie es troba amb el complicat obstacle d'intentar assolir l'èxit de gairebé 20 anys en antena de la seva antecessora, 8 anys a TVE i 11 a Antena 3. Una sèrie que va aconseguir guanyar-se a la franja el públic i commoure'l durant tots aquests anys.

Un projecte, dit pels seus actors, ambiciós que sembla tenir totes les claus per aconseguir els exigents espectadors de la franja.

El primer capítol comença amb una escena potent i amb una intensitat emocional alta que aconsegueix atrapar l'espectador. On podem veure una impecable Natalia Sánchez com Begoña Montes, i un contundent Alain Hernández , com Jesús de la Reina. També, en aquesta primera escena, veiem un convincent i sensible Dani Tatay com a Andrés de la Reina.

Fotografia de Somnis de Llibertat, la nova sèrie diària d'Antena 3
Alain Hernández com a Jesús de la Reina a 'Sueños de libertad' | Atresmedia

La resta del repartiment és meravellós. Més enllà dels protagonistes, molts personatges secundaris i, de moment, amb menys càrrega dins la trama semblen tenir un carisma i una gràcia especial que els fa destacar.

La història sembla estar plena de conflictes socials i de família, cosa que ja es palpa al primer capítol. Sens dubte, podem intuir que s'acosta una batalla de germans pel negoci familiar, així com lluites i triangles amorosos.

Fotografia de Somnis de Llibertat, la nova sèrie diària d'Antena 3
Els germans De la Reina de 'Sueños de libertad' | Atresmedia

Si és cert que aquesta nova ficció no sembla descobrir-nos ni aportar-nos res de nou, més enllà d'adaptar-se bé als requisits que exigeix la sobretaula diària de la cadena. A més, sembla que va més enllà del que ja s'havia assentat amb 'Amar es para siempre' respecte a la trama.

'Sueños de Libertad' aborda diferents temes dins un context, però de caràcter universal que els podríem extrapolar amb facilitat. Fet que facilita i permet a l'espectador poder empatitzar amb els personatges i fins i tot crear un 'enllaç' amb ells/es.

Un aspecte que m'agradaria destacar és la presència i la importància dins de la trama que es dóna als personatges femenins. Aquests personatges tenen clars els seus objectius, els seus conflictes, somnis i necessitats més enllà del que estem acostumats a veure a la ficció espanyola.

Fotografia de Somnis de Llibertat, la nova sèrie diària d'Antena 3
Natalia Sánchez com a Begoña Montes a 'Sueños de libertad' | Atresmedia

La sèrie arrenca amb la seva estrena en prime time el proper diumenge 25 de febrer, per assentar-se a la seva franja a partir del dilluns 26 de febrer. A partir de dilluns, 'Sueños de libertad' s'enfrontarà en els últims minuts amb 'La Moderna' de TVE.

Més enllà de les audiències, 'Sueños de libertad' arriba amb força per imposar-se a la sobretaula d'Antena 3 i enamorar els espectadors amb els seus complexos personatges i històries. Històries d'una altra època que, encara que ens semblin llunyanes tampoc ho són tant…