Muntatge de Yurena amb els Javis

La vida de Yurena es converteix en sèrie a Netflix de la mà dels Javis

'Superestar' girarà al voltant dels començaments artístics de la cantant Yurena, que es va donar a conèixer com a Tamara.

Netflix prepara 'Superestar', una sèrie sobre la vida de Yurena produïda pels Javis, Javier Calvo i Javier Ambrossi ('La Mesías'). Creada per Nacho Vigalondo ('El Vecino'), la sèrie girarà al voltant dels començaments artístics de la cantant que es va donar a conèixer com Tamara. Un fenomen que es va convertir en una autèntica icona popular de l'inici de la dècada dels 2000 després del llançament de la cançó No vaig canviar i del seu posterior àlbum Superestar.

Aquesta producció comptarà amb 6 episodis dirigits per Nacho Vigalondo i Claudia Costafreda ('Cardo') i escrits per Nacho Vigalondo, María Bastarós, Paco Bezerra i Claudia Costafreda. És la reimaginació del tamarismo des del cor dels seus protagonistes.

"No hi ha res que ens agradi més que el pop i mirar enrere, a la història del nostre país. Si hi ha una època salvatge en què tot era possible, aquesta és l'època del tamarismo, on els protagonistes més insospitats van acaparar hores i hores de televisió", afirma Javier Calvo.

Fotografia de Javier Calvo i Javier Ambrossi amb Nacho Vigalondo
Javier Calvo i Javier Ambrossi amb Nacho Vigalondo | Netflix

"Quan un s'enfronta a una sèrie basada en fets reals, el més important és trobar el punt de vista. 'Superestar' ho ha trobat gràcies a la ment brillant i boja del seu creador, Nacho Vigalondo. La sèrie té darrere un vaixell de talent com poques vegades havia vist abans. És l'homenatge a una època d'Espanya que mereix ser revisitada. Com a productors, estem emocionats de poder compartir aquest viatge amb Netflix", afegeix Javier Ambrossi.

"Una de les sorts més grans amb què he topat al llarg de la meva carrera és la complicitat creativa amb Javier Ambrossi i Javier Calvo. Aquesta sèrie és la rematada d'aquesta equació, que talents increïbles com els de Claudia Costafreda, Maria Bastarós i Paco Bezerra han projectat fins a les estrelles, a 'Superestar' hem volgut comprendre, humanitzar i respectar una sèrie de personatges normalment maltractats, i pel camí hem fet un bolquet de fantasia, màgia i bogeria que no s'assembla a res que haguem vist", afirma Nacho Vigalondo.

Així és la trama de 'Superestar'

Captura de Yurena al plató de GH DÚO a Telecinco
Yurena | Mediaset

Amb el canvi de segle un estel va travessar el cel d'Espanya desmuntant les lleis de la fama i l'èxit, desintegrant la frontera entre allò popular i allò underground. Durant un parell d'anys les portades i les hores de prime time van ser conquerides per famosos d'una altra dimensió. Criatures que fins llavors semblaven condemnades a la burla i el menyspreu i que van acaparar la nostra atenció sense adaptar-se a cap normalitat.

Un relat màgic on hi caben conspiracions esotèriques, nits eternes, maons quàntics, supervillans multicolors i una improbabilitat feta estrella: Tamara.