Fotografía de Carles Porta, presentador de Crims de TV3

TV3 prepara el retorn de Carles Porta, però no serà amb nous casos de 'Crims'

Carles Porta prepara una sèrie documental que s'emetrà aquesta primavera sobre els assassinats a la muntanya de Tor.

TV3 ja prepara el retorn de Carles Porta a les pantalles, però no ho farà amb nous casos de 'Crims'. Per a nous capítols de l'exitós true crime, caldrà esperar la tardor. Tot i això, Carles Porta prepara una nova sèrie documental que s'estrenarà aquesta mateixa primavera a TV3.

Segons ha publicat en exclusiva Vilaweb, es tracta de 'Tor' una sèrie documental de vuit capítols on Carles Porta es trasllada a aquest poble català de tretze cases on hi ha hagut tres assassinats. Des de fa més de cent anys, els veïns es barallen per la propietat d'una de les finques privades més grans de Catalunya, que molts han anomenat “la muntanya maleïda”. Tor i la seva muntanya està tocant Andorra, una zona per on ha passat, i passa, molt contraban.

Fotografía de Carles Porta, presentador de Crims de TV3
Carles Porta, presentador de 'Crims' | 3Cat

El 1995, un jutge va declarar amo únic de la muntanya a un dels veïns, Josep Montané, conegut com a "Sansa". Segons el jutge, era qui tenia més dret perquè era qui vivia més temps al poble de Tor, un dels més alts del Pirineu, que queda aïllat per la neu durant sis mesos a l'any. Tot i això, cinc mesos després de ser declarat amo de la muntanya, el van assassinar.

El periodista Carles Porta i dos reporters més de TV3, Pol Izquierdo i Pepe Domènech, van pujar a Tor el 1997 per fer el reportatge "Tor, la montanya maleïda", per al programa '30 minuts'. Van viure situacions surrealistes i van descobrir un món que no ha d'envejar res a 'Fargo'.

Anys després, el 2005, el periodista va publicar el llibre "Tor, tretze cases i tres morts". A més, el 2018, Catalunya Ràdio també va estrenar 'Tor, tretze cases i tres mort'. És una sèrie que posa veu als personatges, aporta informacions noves i actualitza la llegenda negra de la muntanya més conflictiva del Pirineu.

Cartell de Carles Porta com a presentador de Crims de TV3
Carles Porta, presentador de 'Crims' | 3Cat

Recordem que 'Crims' va emetre la seva quarta i última temporada al març i abril del 2023. Els sis episodis van ser tot un èxit, mitjançant un gran 24,2% de share i 541.000 espectadors. De fet, la seva estrena va assolir l'astronòmica xifra de 689.000 televidents amb un 30,9% de quota.