Fotografia d'Albert Om per promocionar la gala dels 40 anys de TV3

TV3 fa 40 anys: així serà el seu especial presentat per Albert Om aquest divendres

TV3 emet una gala especial, que comptarà amb tots els presentadors de la casa, per celebrar el 40è aniversari.

Aquest dimarts, 16 de gener, TV3 celebra 40 anys èxit i lideratge al món audiovisual, amb l'aposta per continuar sent pionera en innovació amb nous continguts, formats i tecnologies. Aquestes quatre dècades des de l'inici de les emissions regulars, el 1984, tindran com a punt àlgid la gala '40 anys i una nit'. A l'especial, que s'emetrà al prime time de divendres, es retrobaran un centenar de cares conegudes per l'audiència, per reviure els millors moments de la història de TV3.

“TV3 ha estat clau en la cohesió de la societat catalana, sempre des de la vocació de servei públic i de promoció i defensa de la llengua i la cultura catalanes, missions que compleix amb excel·lència”, ha explicat Rosa Romà, presidenta de 3Cat.

Rosa Romà a la presentació de la plataforma 3Cat
Rosa Romà a la presentació de 3Cat | Andreu Puig, 3Cat

"El factor més important d'aquesta història d'èxit són  les persones que han fet possible que TV3 sigui el que és i que hagi marcat la història d'aquest país d'una manera tan rellevant. Felicitats per aquests 40 anys de professionalitat, rigor i excel·lència!", ha afegit Sigfrad Gras, director de TV3.

El dia 16 de gener del 1984 van començar les emissions regulars de TV3. Aquesta nit, just quaranta anys després, se celebra una gala especial al plató 1 de les instal·lacions de Sant Joan Despí, que s'emetrà divendres a la televisió. Serà una vetllada de retrobaments especials que reviurà els millors moments de la història de la cadena pública, en què la música també tindrà protagonisme amb versions com la del gran èxit "Anys i anys", del SX3, i "Passeu, passeu", de 3Cat.

Logo de la gala pels 40 anys de TV3
Logo gala 40 anys de TV3 | 3Cat

El xou '40 anys i una nit', amb Albert Om com a mestre de cerimònies, comptarà amb la participació de les cares més conegudes per l'audiència de TV3. Mari Pau Huguet, Joan Pera, Marc Ribas, Laura Escanes, Carles Cuevas, Judit Martin, Alba Florejachs o Titó participaran en una gala que viurà retrobaments especials. Com el de Joel Joan i Jordi Sánchez, el duet inoblidable de la mítica sèrie 'Plats Bruts', la nit de l'any 99 en què Andreu Buenafuente, Jordi Évole i els Estopa van coincidir a 'La cosa nostra', i la parella de 'Malats de tele', formada per Rosa Andreu i Toni Soler.

A més, gràcies a la intel·ligència artificial, per mitjà de la tecnologia del Deepfake, s'ha aconseguit recrear una situació televisiva amb un dels actors i humoristes més estimats del país com a protagonista, que es podrà veure durant la gala d'aniversari.