Marta Darriba, presentadora de l'informatiu de migdia de TVG

Televisió de Galícia (TVG) presenta un nou i modern plató per als seus informatius

TVG, la cadena autonòmica gallega, renova la imatge dels seus informatius amb un dinàmic plató que segueix la línia tecnològica de les nacionals

Els informatius de Televisió de Galícia (TVG) ja presumeixen de la nova imatge. Després de mesos d'espera i algun problema tècnic, la cadena estrenarà aviat el plató en què emetrà tots els seus informatius. El nou espai té una pantalla angular innovadora que s'alça com la més gran del país.

És un procés de renovació completa de la imatge dels informatius que ha dut a terme la corporació durant els darrers mesos. Així, la cadena ha presentat a xarxes socials el modernitzat plató 300, que compta amb un lluminós espai amb múltiples possibilitats. Destaca l'àmplia pantalla angular, de 100 metres quadrats i envoltada per atractives llums LED als colors tradicionals de la pública gallega. Així ho presenta Marta Darriba, presentadora de l'informatiu de migdia:

Aquest nou entorn oferirà als espectadors una estètica molt més pulcra i dinàmica a través de la lluminositat i la curvatura del plató. Els presentadors dels telexornais s'hi mouran amb total llibertat aprofitant els nous recursos tecnològics. A més, un equip d'experts en la matèria s'encarregarà de treure el màxim rendiment de les noves incorporacions de moment. Tot i això, la innovació no oblida la identitat de la cadena. És per això que mantenen els colors de tota la corporació per als programes principals: 'Telexornal Mediodia', 'Telexornal Serán' i 'Galicia Noticias'.

Petites irregularitats durant el procés

El desenvolupament d'aquest ambiciós projecte ha patit diverses irregularitats pel que fa a la inversió econòmica ia la seva finalització. La corporació tenia la intenció d'haver engegat les novetats per al 28M (2023), amb motiu de les eleccions autonòmiques i municipals. Amb tot, no es podrà estrenar fins aquest mateix any. Això és perquè la pantalla no es trobava "en estat normal de funcionament" en un primer lliurament, segons ha informat El Diario.

Tot i així, la corporació va seguir endavant amb el desenvolupament del projecte per poder tenir-lo "operatiu a principis de 2024". Tot i que inicialment el pressupost superava el milió d'euros, finalment es va reduir considerablement malgrat els inconvenients.

AGalega, streaming en gallec

Una altra de les apostes més fortes de Televisió de Galícia per a aquesta temporada és AGalega. Es tracta de la nova plataforma de streaming plena de continguts de gallec que la corporació ha estrenat recentment. Els usuaris poden trobar alguns dels títols més aclamats pel públic gallec, com Pratos Combinados o Celda 211.

AGalega, nova plataforma de sreaming de TVG
Portada d'AGalagea, nova plataforma de streaming de la CRTVG | Televisión de Galicia

A més, la plataforma reuneix una gran quantitat de continguts en gallec en una aposta per dignificar i visibilitzar els continguts en aquest idioma. Així, el seu catàleg inclou desenes de pel·lícules i documentals de diversa índole i època, com ara "O que arde" (2019) o "A Esmorga" (2014). La web i els seus continguts estan disponibles per a tots els usuaris de manera totalment gratuïta.