Cartell del festival de Sanremo 2024, preselecció per a Eurovisió d'Itàlia

RTVE Play emetrà la final de Sanremo, la preselecció italiana per a Eurovisió

El dissabte 10 de febrer es podrà veure la final del festival de Sanremo a la plataforma de vídeo de RTVE.

Com ja va passar el 2022, RTVE Play emet aquest dissabte 10 de febrer la gala final de la 74a edició del festival de Sanremo . D'aquesta cita en sortirà, probablement, el o la representant d'Itàlia a Eurovisió 2024. Els espectadors tindran l'opció d'escoltar l'àudio original de la RAI o els comentaris en espanyol del ballarí italià Giuseppe di Bella i Daniel Borrego, periodista de RTVE.

Conduïda per cinquè any consecutiu pel conegut presentador italià Amadeus, l'emissió de la gala començarà a les 20.40 hores. Gràcies a RTVE Play, els espectadors espanyols podran gaudir d´un dels grans esdeveniments de la música europea. Viuran l'atmosfera del Teatre Ariston, on 30 artistes lluitaran pel cobejat Lleó d'Or.

I és que la cursa cap al Festival d'Eurovisió 2024 ja ha començat. Una desena de països ja han triat els seus representants per a la 68a edició del certamen europeu, que se celebrarà a Malmö (Suècia) els dies 7, 9 i 11 de maig. Nebulossa representarà Espanya després de guanyar el Benidorm Fest amb la cançó "ZORRA" , que ja és número 4 al Top viral a nivell Global.

Fotografia de Nebulossa a la final del Benidorm Fest
Nebulossa | RTVE

Així és la final del festival de Sanremo

Aquest dissabte, es revelaran tres cançons noves d'Eurovisió 2024, incloent-hi la d'Itàlia. Com és tradició, el guanyador o guanyadora del festival de Sanremo tindrà l'oportunitat de representar el país el proper 11 de maig.

Des de RTVE Play es podrà seguir la cinquena i última nit o serata del festival, la qual es divideix en dues parts. Primer actuaran els 30 artistes amb els temes que ja van presentar a les primeres tres nits del concurs. Només el públic votarà aquestes cançons a través del televot.

Després de les actuacions, es realitzarà una mitjana entre les puntuacions atorgades a les anteriors serades i el vot del públic d'aquesta última nit. Serà llavors quan es generarà una classificació general dels 30 artistes i només es donarà a conèixer el nom dels cinc classificats, que avançaran a la superfinal del certamen.