Fotografia en blanc i negre de l'actor mort José Lifante

Mor José Lifante, actor de 'Cuéntame cómo pasó' o 'Aquí no hay quien viva'

Mor als 80 anys l'actor José Lifante, clàssic secundari del cinema i la televisió, conegut per 'Cuéntame cómo pasó'.

L'actor barceloní José Lifante ha mort aquest dimarts als 80 anys a l'Hospital Clínic de Madrid després d'ingressar per un trombe, segons ha donat a conèixer AISGE. L'Acadèmia de Cinema també ha acomiadat Lifante, que era un dels seus membres.

L'actor va fer les seves primeres aparicions cinematogràfiques a la dècada dels 60, quan va participar en la pel·lícula "Los atracadores" de Francisco Rovira Beleta en 1961. Aquest mateix any va rodar també "Juventud a la intemperie" d'Ignacio Iquino. Durant la seva dilatada trajectòria, José Lifante va treballar en teatre i sèries, encara que el seu reconeixement sorgeix arran de treballar amb directors de la talla de Luis García Berlanga, Pilar Miró, Eloi de l'Església i fins i tot Terry Gilliam a "Las aventuras del barón Munchausen" .

Captura de José Lifante com a capellà a Cuéntame Como Pasó
José Lifante a 'Cuéntame Como Pasó' | RTVE

L'Acadèmia del Cinema ha recordat que va treballar en pel·lícules com "No profanar el sueño de los muertos", "Tobi", "Las truchas", "Miedo a salir de noche", "Patrimonio Nacional" o "El perro del hortelano".

En l'àmbit televisiu, Lifante va participar en sèries d'èxit com 'Cuéntame cómo pasó' fent de Don Benito o d'enterrador a 'El Comisario'. També va ser exorcista a 'Aquí no hay quien viva' o coronel a 'La que se avecina'. També va col·laborar amb José Mota en els seus programes, encara que els seus últims treballs pertanyen a 'El Último Show' i a 'Ana Tramel: El Juego'.

Captura de José Lifante com a exorcista a Aquí no hi ha qui visqui
José Lifante a 'Aquí no hay quien viva' | Atresmedia

En una entrevista, revelava que sempre va voler ser actor: “Des de petit, quan vaig començar a fer teatre a l'escola. A casa no tenia cap referent, ja que tots els meus grans es van dedicar a professions que no tenien res a veure amb això. Però si agradava molt el cinema, i a mi això també em va marcar. Tant que als 14 anys ja estava matriculat a l'Institut del Teatre”.

Jo he fet de tot el que un actor pugui imaginar. Em vaig preparar a fons per fer de tot, per ser un tot terreny, i crec que ho vaig aconseguir”, explicava a l'entrevista a AISGE fa tres anys, pel seu paper a 'Ana Tramel' de La 1.