Posat de Marta Carazo com a nova presentadora del Telenotícies de La 1

Marta Carazo aterra al Telediario: 'Res és fàcil, però això és il·lusionant'

Marta Carazo presentarà la segona edició del Telediario de RTVE a partir del gener.

Marta Carazo ja ha arribat a Espanya des de Brussel·les per atendre la premsa abans d'incorporar-se com a nova presentadora de la segona edició del Telediario. La periodista, que s'ha mostrat "molt emocionada", substituirà Carlos Franganillo després d'haver fitxat per Informativos Telecinco. Encara sense data concreta, RTVE ha anunciat que Marta Carazo s'incorporarà a partir del gener.

"Ha estat un salt molt gran, imprevist i benvingut", ha assegurat Marta Carazo. Es tracta d'un repte que afronta “amb ganes i molta il·lusió”. “M'agrada fer coses noves perquè de tot se n'aprèn i és una gran oportunitat, res és fàcil, però això és il·lusionant”, ha explicat.

Com a presentadora del Telediario, Marta Carazo vol aportar la seva manera de treballar: “Ser natural, no tinc cap altra manera d'explicar les coses. Cal explicar les coses amb naturalitat, entendre-les molt bé per poder explicar-les, és la manera com em sento còmoda i crec que funciona”, ha explicat davant la premsa.

Posat de Marta Carazo com a nova presentadora del Telenotícies de La 1 amb Pep Vilar
Marta Carazo, nova presentadora del Telediario | RTVE

Carazo també ha insistit en la importància de l'equip: “És una feina de molts. Em sento molt recolzada i és qüestió de seguir conduint aquest vaixell i millorar dins de com ja ho estem fent de bé”.

El director d'Informatius de RTVE, Josep Vilar, ha assenyalat que "un bon conductor d'informatius ha de tenir autoritat, credibilitat i professionalitat". Ha valorat la bona feina dels Informatius de RTVE, "un treball que pretén ser honest, rigorós i amb tota la credibilitat, avalat per audiència i per la seva capacitat d'influència".

Qui és Marta Carazo?

Posat de Marta Carazo com a nova presentadora del Telenotícies de La 1
Marta Carazo, nova presentadora del Telediario | RTVE

Marta Carazo (Madrid, 1973) ha ocupat la corresponsalia de Brussel·les des d'agost del 2020. Durant aquesta etapa ha cobert el Brexit, la posada en marxa de les vacunes a la UE o la resposta a la guerra d'Ucraïna. Durant aquest temps ha entrevistat el secretari general de l'OTAN, el cap de la diplomàcia europea, la presidenta del Parlament Europeu o el president del Consell, entre altres mandataris.

Per aquesta tasca, la nova presentadora del Telediario va ser guardonada l'any passat amb el prestigiós Premi de Periodisme Europeu Salvador de Madariaga, a la categoria de Televisió. Un guardó que atorguen l'Associació de Periodistes Europeus, la Representació a Espanya de la Comissió Europea i l'Oficina a Madrid del Parlament Europeu.

Llicenciada en Periodisme per la Universitat Complutense de Madrid, Marta Carazo va fer els seus primers passos professionals a Europa Press Televisió, Efe TV i Telemadrid. El 1999 va començar la seva carrera professional a RTVE, al Canal 24 Hores, com a presentadora del Telediario (1999-2007) i directora i presentadora dels programes 'Casa de Amèrica' i 'A fondo' (2006-2009).

El 2009 es va incorporar al Telediario per cobrir la informació de la Casa Reial. El 2012 va passar a l'àrea d'Economia, de la qual va ser responsable el 2018-2019. Ha estat a més presentadora i codirectora del programa 'Europa 2020' (2019-2020) i adjunta a l'edició del Telediario 1 (2020).