Captura de María José Sáez com a presentadora de Zoom a À Punt

María José Sáez, d'Antena 3 Notícies a nova presentadora de 'Zoom' a À Punt

María José Sáez s'estrena aquest dilluns 22 de gener com a presentadora del programa de recerca d'À Punt.

'Zoom' arrenca una nova etapa amb l'arribada de María José Sáez. La que fos presentadora d'Antena 3 Noticias substitueix Bernar Giménez al capdavant de l'espai de recerca d'À Punt. Cada dilluns en prime time, María José Sáez acostarà als espectadors diferents reportatges que afecten l'audiència valenciana.

'Zoom' estrena la seva vuitena temporada endinsant-se en una situació que afecta dins i fora de la Comunitat Valenciana: el menjar que desaprofitem. Encara que molts de nosaltres pensem que no llencem menjar, ho fem. L'espanyol llença 65 kg a l'any, una xifra que suposa el 16% dels aliments que entren a casa nostra i, una gran majoria, sense tocar.

De fet, les persones que menys menjar desaprofiten són els més grans de 64 anys. Som conscients d'aquesta situació? Comprem més menjar del que podem consumir?

Captura de María José Sáez com a presentadora de Zoom a À Punt
María José Sáez a 'Zoom' | À Punt

El govern espanyol té previst aprovar la Llei de Prevenció de Pèrdues i Malbaratament Alimentari amb l'objectiu de reduir a la meitat el menjar que es llença per al 2030. 'Zoom' explorarà les conseqüències que aquesta mesura tindrà per als consumidors.

Tot i això, les llars són les responsables del 34% de tot el malbaratament a Espanya. On és la resta? El camp, el supermercat i els restaurants en tenen la resposta. Hi ha una gran quantitat de producció agrària que mai no arribarà a consumir-se, quin és aquest percentatge? Per què passa? Només comprem fruita i verdura perfecta?

A més, 'Zoom' analitzarà on arriba el menjar que caduca als supermercats i la quantitat d'aliments que es desaprofiten als restaurants, responsables d'un 8% del menjar que es llença a les escombraries. Solem demanar més plats dels que som capaços de menjar? De fet, hi ha restaurants que cobren pel menjar que no t'acabes, però aquesta penalització aconsegueix conscienciar la clientela?

Recordem que 'Zoom' segueix en plena forma en audiències. El programa va tancar temporada al desembre marcant un 3,7% de quota, 53.000 espectadors i 105.000 usuaris únics a la seva última entrega emesa. 'Zoom', que va superar en un 52,5% la quota d'À Punt al dia, va pujar a un gran 6% en target comercial.