Primer pla de Marc Calderó durant la catifa vermella del Benidorm Fest

Qui és Marc Calderó, presentador del Benidorm Fest 2024 a La 1?

Marc Calderó presenta juntament amb Ruth Lorenzo i Ana Prada la nova edició del Benidorm Fest a La 1.

La tercera edició del Benidorm Fest arrenca aquest mateix dimarts 30 de gener. La preselecció d'Eurovisió ha estrenat trio de presentadors, amb Ruth Lorenzo, Marc Calderó i Ana Prada com els escollits per La 1. Estan al capdavant de les dues semifinals i la final del Benidorm Fest, on descobrirem qui és el nou representant d'Espanya a Eurovisió.

D'aquesta manera, Marc Calderó copresentarà aquest any amb Ruth Lorenzo, que celebra 10 anys de la seva participació a Eurovisió. El periodista és una cara coneguda a TVE i ha presentat diversos formats a la cadena pública.

Fotografia d'Ana Prada, Ruth Lorenzo i Marc Calderó com a presentadors del Benidorm Fest
Ruth Lorenzo, Marc Calderó i Ana Prada | RTVE

Marc Calderó ha presentat el debat d' 'El Conquistador' amb Raquel Sánchez Silva i, juntament amb Lourdes Maldonado, 'Hablando Claro', programa diari que va suposar el seu salt a La 1. No obstant, abans el vam veure a Telecinco com a reporter a 'Ya es mediodía' amb Sonsoles Ónega. Calderó va arribar a ser el substitut habitual de la presentadora durant les vacances.

El barceloní de 34 anys va fer els primers passos a Radio Sant Quirze, emissora local de Sant Quirze del Vallès. Allí, va presentar i va dirigir el programa “Què M'expliques?” entre el 2009 i el 2011. Més endavant, va tenir l'oportunitat de saltar a TV3 com a reporter en diferents programes, fins a entrar a formar part de l'equip de Betevé, cadena local de Barcelona.

El 2013, va fitxar per la cadena catalana 8TV, on va treballar com a redactor i presentador de '8 Al Dia Cap De Setmana' i 'Equip De Reporters'. No va ser fins al 2017 que Marc va fer el salt a la televisió nacional a Mediaset, com a redactor i reporter d'Informativos Telecinco i Noticias Cuatro.

Posat de Marc Calderó i Raquel Sánchez Silva com a presentadors del debat d'El Conquistador a La 1
Marc Calderó al debat d''El Conquistador' | RTVE

Mesos més tard, va passar a 'Ya es mediodía', convertint-se en reporter dels principals punts de directe a Madrid com el Congrés dels Diputats o el Palau de la Moncloa.

Cal destacar que el Benidorm Fest no és el seu primer contacte amb Eurovisió. El 2022 va ser escollit per presentar Carlos Higues com a representant d'Espanya a Eurovisió Junior 2022.

En una roda de premsa a RTVE, Marc Calderó va assegurar estar molt feliç i il·lusionat per posar-se al capdavant del Benidorm Fest: "És un privilegi", va dir. "Ho afronto amb molta responsabilitat. Encantat d'estar amb Ana i amb Ruth", va afegir.