Captura de Lydia Lozano plorant a Sálvame

Lydia Lozano esclata contra Telecinco i la seva censura: 'Teníem una llista de...'

Lydia Lozano alça la veu contra la censura que va viure a Telecinco i afirma que a TVE té llibertat.

Lydia Lozano s'ha reinventat com una de les cares estrella de La 1. Després de ser acomiadada de Telecinco després de dues dècades com a col·laboradora, Lozano s'ha incorporat a TVE com a col·laboradora de 'Mañaneros'. A més, és un dels grans fitxatges de 'Baila como puedas', el nou talent xou presentat per Anne Igartiburu.

Lydia Lozano comparteix programa amb Álvaro Muñoz Escassi, Ana Guerra, Fabiola Martínez, Jaime Astrain, Maestro Joao, Nicolás Vallejo-Nágera i Sabrina Salerno. Un format que ja s'ha presentat davant dels mitjans. Durant la roda de premsa, Lydia Lozano no ha dubtat a parlar de la seva anterior etapa a Telecinco.

Fotografia grupal dels concursants de Balla com puguis: Álvaro Muñoz Escassi, Ana Guerra, Fabiola Martínez, Jaume Astrain, Lydia Lozano, Mestre Joao, Nicolás Vallejo-Nágera i Sabrina Salerno
Concursants de 'Baila como puedas' | RTVE

"Eduardo Blanco, que és el director de 'Mañaneros', mai m'ha dit 'no se'n pot parlar, prohibit'. A Telecinco, els dos últims anys teníem una llista de vetats que et mors. Per parlar, per exemple, de Kiko Rivera, havia de dir 'el germà de Chabelita', tampoc podies dir ¡Hola!, sinó 'la revista que saluda'... quan estaves en una discussió agitada era molt difícil", explicava en una entrevista a El Independiente.

"Venia amb el xip de Telecinco i a TVE no he vist res així, tinc una llibertat que vaig pensar que mai no tindria", afegia. Per tant, Lydia Lozano ha deixat clar que a La 1 no hi ha codis ètics, com sí que n'hi havia a Telecinco. "El joc es pot fer igual aquí que a 'Sálvame', RTVE està obrint els horitzons del que és l'entreteniment", ha explicat.

Fotografia de Lydia Lozano a la presentació de Balla com puguis de La 1
Lydia Lozano és concursant de 'Baila como puedas' | RTVE

A més, Lydia Lozano també ha recordat com va viure el final de 'Sálvame': "Va ser una decapitació. Com diu Jorge Javier Vázquez, soc hiperactiva per a la feina. No estic per xuclar càmera, sinó perquè m'agrada treballar, soc un cul inquiet" .

"Jo em quedava fins a les 02h veient les gales i l'endemà treballaria. Hi havia gent que s'havia de sopar fora, a les 23:00 hores estava al llit i es limitava a veure el que deia la gent a X. Cap presentador no pot dir que jo no sigui una penca", ha insistit.