Captura de Carlos de l'Amor amb Lola Herrera al resum del 2023 del Telediario

Lola Herrera serà 2023 al resum especial de l'any dels Telediarios

Dirigit per Carlos de l'Amor, Lola Herrera es fica a la pell del 2023 en el resum especial de l'any dels Telediarios.

Els Telediarios de RTVE mantenen la tradició que van iniciar fa cinc anys i acomiaden el 2023 amb un resum molt especial. Emetran un curtmetratge, dirigit per Carlos de l'Amor, on actors, esportistes i cantants repassen tot el que han viscut aquests 365 dies. En aquesta ocasió, la protagonista és Lola Herrera, que als 88 anys confessa sentir-se molt feliç en encarnar l'any viscut .

A més, el guanyador de dos premis Goya, Javier Gutiérrez, interpreta el paper d'un empleat de mudances. S'encarregarà de traslladar les notícies viscudes fins a l'Institut de Patrimoni Cultural Espanyol, on la Lola fa balanç. Al seu periple, es creuarà amb protagonistes de l'any, com la campiona del món Olga Carmona o la banda Arde Bogotá.

Com ja és habitual, el resum conclourà amb una actuació musical, aquesta vegada a càrrec de l'Orquestra i Coro RTVE i el grup Amaral. Interpretaran un tema amb molt de significat.

Ja fa cinc anys que els Telediarios van decidir trencar amb el clàssic format de resum informatiu. Per això es va buscar la complicitat d'actors i actrius que han fet possible que cada any el projecte vagi creixent i evolucionant. 2019 va ser José Sacristán, 2020 José Coronado, 2021 Blanca Portillo, 2022 Luis Tosar, i en aquesta ocasió, Lola Herrera dóna vida a 2023 .

A més dels seus protagonistes, aquest resum destaca pels escenaris que acullen la seva gravació. S'ha rodat des del Teatro Real, el Museu Reina Sofia o l'Institut de Patrimoni Cultural Espanyol, un lloc sorprenent i amb atractiu visual .

Recordem que, al novembre, els Telediarios de TVE es van mantenir com a segona opció, amb 1.387.000 espectadors i un 12% de quota, la seva millor dada des del novembre del 2020. Un mes en què RTVE va ser referència informativa i líder en les retrasmissions del Debat d'investidura, amb un 18,1%, i un avantatge de 5,3 punts de la segona opció.

Per edicions, el Telediario Matinal va obtenir 208.000 espectadors i un 21,8% de quota, mantenint-se líder a la seva franja. El 'Telediario 1' (12,6% i 1.283.000 espectadors) va mostrar el seu millor mes de novembre des del 2019 i el 'Telediario 2' va registrar un 11,4%. Al Cap de Setmana, la sobretaula tanca al 12,3% i la nit al 12,2%.