Fotografia de Pepe Rodríguez, Jordi Cruz i Samantha Vallejo-Nágera sostenint el premi del guanyador a la final de MasterChef Junior

La inesperada decisió de La 1 amb la final de 'MasterChef Junior'

La 1 anuncia un nou canvi de programació que afecta directament un dels seus programes estrella.

La 1 mou a canviar de dia la final de 'MasterChef Junior' després de diverses setmanes marejant amb l'emissió del talent show. La cadena ha emès aquesta edició en diverses nits, ja que la seva estrena va ser dilluns i dimarts. Després, es va quedar a la segona nit de la setmana, però ara 'MasterChef Junior' tornarà a duplicar la seva emissió a la seva última setmana.

D'aquesta manera, dimarts 2 de gener s'emetrà la semifinal. A més, dimecres 3 de gener serà la final en què es conegui el guanyador de 'MasterChef Junior 10'. En principi, els dos lliuraments arrencaran a les 22:50h i no a les 22h com a l'última setmana, per la qual cosa hi haurà la sèrie '4 estrelles' a l'access prime time.

Dels 16 aspirants inicials de 'MasterChef Junior 10' només en queden set. Al primer repte de la semifinal, se submergiran en una piscina de boles on hauran de trobar noms d'ingredients per preparar un plat lliure en 60 minuts. Tindran l'ajuda dels seus avis i oncles, i la visita del xef Martín Berasategui. El millor d'aquest repte serà premiat amb un viatge a Rovaniemi, a la Lapònia finlandesa, on podreu conèixer la seva gastronomia i visitar el poble del Pare Noel.

Fotografia de Laura Londoño, Pepe Rodríguez, Jordi Cruz i Samantha Vallejo-Nágera a la final de MasterChef Junior
Semifinal de 'MasterChef Junior' | RTVE

A la prova d'exteriors, els aspirants es jugaran la primera passada a la gran final cuinant per a un grup de 40 pirates molt afamats al castell de Peníscola. Per evitar que la Pirata Mar, la capitana, s'enfurisqui, els aspirants hauran de complir les lleis del codi pirata: no malgastar productes, evitar el desordre i ajudar-se els uns als altres.

Finalment, els aspirants tornaran a les cuines, on hi haurà una actuació de Vicco, per aconseguir una de les quatre places de la final del talent. Els petits prepararan plats d'alta cuina amb receptes que hauran de localitzar en una bústia gegant. Laura Londoño anirà a les cuines com a vencedora de 'MasterChef Celebrity 8'.

Així serà la final de 'MasterChef Junior'

Fotografia de Dabiz Muñoz, Pepe Rodríguez, Jordi Cruz i Samantha Vallejo-Nágera a la final de MasterChef Junior
Final de 'MasterChef Junior' | RTVE

Al primer repte, del qual sortirà el primer duelista, els finalistes es trobaran amb una biblioteca on jugaran a endevinar noms de països ia ubicar-los al mapa. El finalista que més encerts acumuli sumarà cinc minuts al temps de cuinat.

A continuació, per aconseguir la primera jaqueta de la nit, s'enfrontaran a la prova de seguir el xef. Visitarà les cuines Nandu Jubany, que prepararà un plat perquè els aspirants facin una rèplica el més exacta possible. En aquesta primera prova, rebran també la visita de Santiago Segura, participant de 'MasterChef Celebrity 3'.

El restaurant del xef Alejandro Serrano acollirà l?última prova d'exteriors, on els aspirants cuinaran plats d'alta cuina dissenyats pel xef. 10 concursants de 'MasterChef Celebrity' s'asseuran a taula per degustar-los. Seran Laura Londoño, Álvaro Escassi, Jesulín de Ubrique, Genoveva Casanova, Tania Llasera, Palito Dominguín, Lorena Castell, Miki Nadal, Raquel Meroño i Saúl Craviotto.

Al gran duel final, els concursants han d'elaborar un menú lliure compost d'un entrant, un plat principal i unes postres que parli de la seva evolució i els seus orígens. Pepe Rodríguez, Jordi Cruz i Samantha Vallejo-Nágera seran els encarregats de tastar i valorar els seus plats, acompanyats del xef Dabiz Muñoz.