Fotografia del jurat de Mestres de la Costura: Raquel Sánchez Silva, Lorenzo Caprile, María Escoté i Alejandro G. Palomo

La gran novetat de 'Maestros de la Costura' en el seu retorn, que afecta el jurat

'Maestros de la Costura' torna a La 1 després d'una parada amb novetats, com un nou i renovat taller.

'Maestros de la Costura' tornarà a La 1 a principis de 2024 després d'una parada de dos anys. La presentadora Raquel Sánchez Silva acompanya en una entrega més a Lorenzo Caprile, María Escoté i Alejandro G Palomo, l'exigent jurat del talent xou. Aquesta nova edició arriba amb desafiaments emocionants que trauran tot el potencial dels aprenents i generaran més competència que mai.

El format torna amb un taller totalment renovat, un set d'arquitectura amb acabats clàssics, càlids i propers, de maó i estuc i amb un disseny de línies corbes i orgàniques. Amb aquest taller únic i especial s'aconsegueix transmetre l'essència del programa i la moda: caminar cap al futur aprenent del passat.

Una de les grans novetats és la col·laboració d'un quart jutge convidat a cada programa. Hi participaran la model Eugenia Silva, l'actor Iván Sánchez, la tennista Garbiñe Muguruza o el director creatiu de Desigual, Román Lata. Així com i els dissenyadors de moda Juana Martín i Daniel Rabaneda, nebot de Paco Rabanne, prendran partit en el futur dels aprenents.

'Maestros  de la Costura' comptarà amb deu entregues que recuperen la clàssica estructura de tres reptes. Hi haurà una primera prova a plató per escollir els millors del taller, una prova d'exteriors per equips i l'eliminatòria a plató. I, com és habitual, seran dotze amants de la costura guiats pels jutges cap a l'excel·lència.

A cada prova, els aspirants descobriran el procés creatiu que s'amaga darrere de cada peça, sense oblidar-se de la sostenibilitat i el reciclatge. Els aprenents cosiran peces que mai no es van atrevir a fer servir, crearan looks d'alta costura o reproduiran peces icòniques de Miguel Bosé. També dissenyaran moda inclusiva, confeccionaran roba amb material reciclat i reproduiran models mítics dels 90. No faltarà una prova mítica com és dissenyar un vestit de Novia amb la col·laboració de tres convidats molt famosos, entre moltes altres proves.

Fotografia del jurat de Mestres de la Costura: Raquel Sánchez Silva, Lorenzo Caprile, María Escoté i Alejandro G. Palomo
Jurat de 'Maestros de la Costura' | RTVE

Recordem que la cinquena temporada va mediar un 9,5% de share i 1.099.000 espectadors, baixant 1,8 punts i 536.000 espectadors respecte a l'anterior. Unes dades que es trobaven gairebé un punt per sobre de la mitjana de La 1, però que al seu moment van ser insuficients per aconseguir la renovació.